Güvercin Çocuk Atölyesi, İbramaki'de Çalışmalarını Sürdürüyor

Çocukların fikirlerini rahatça söyleyebilmeleri, arkadaşlarını sessizce dinlemeleri ve aidiyet duygusu geliştiren Güvercin Çocuk Atölyesi, her hafta Salı günü 15

Çocukların fikirlerini rahatça söyleyebilmeleri, arkadaşlarını sessizce dinlemeleri ve aidiyet duygusu geliştiren Güvercin Çocuk Atölyesi, her hafta Salı günü 15.00'de Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde toplanıyor.
"9 Yaşındayım 99 Yazar Tanıyorum" projesi için 2004 yılında başlayan ve çocukların okuma ve yazma alışkanlıklarını destekleyen atölye çalışmalarına, Kuşadası'nın çeşitli ilköğretim okullarında okuyan çocuklar ile yaz tatilini Kuşadası'nda geçiren çocuklar katıldı. Güvercin Çocuk Atölyesi kolaylaştırıcısı Belma Özgün; önce Sanat Galerisini gezerek, resimleri inceleyen çocukların anlatımlarını dinlediklerini, okudukları kitapları değerlendirdiklerini belirtti.
Çakabey İlköğretim okulu öğrencisi Zeynep Aygül, bağlama ile çaldığı türküleri ile ilk kez atölye çalışmasına katılan arkadaşlarını neşelendirdi. Nermin Metin Akar öğrencisi Öykü Elmasdaş, Okuma Bayramı monologunu seslendirdi. Yine aynı okuldan Pelin ve Meltem Bademci'de yaz tatilinde okudukları kitapları anlattı. Ankara Tevfik Fikret ilköğretim okulundan tatilini dedesinin evinde geçiren Turgut Tütüncü'de Kuşadası'nda kaldığı süre içinde atölye çalışmalarına katılacağını söyledi.
Performans çalışması olarak sessiz sinema oyununu, kitap adları ile oynayan çocuklar, ayrıca evdeki kardeşleri, anneanne, babaanne, dedeleri ile olan iletişimlerini anlattı. Çalışma sonunda bir sonraki buluşma için yapılacak araştırma ve evde okunacak kitap ve yazılar seçildi. Güvercin Çocuk Atölyesi her hafta Salı günü 15.00'te Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde devam ediyor