Nuray Mert'ten ülkücü tabanı kızdıracak açıklamalar

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası isimli programa Nuray Mert'in açıklamaları damga vurdu.

Nuray Mert'ten ülkücü tabanı kızdıracak açıklamalar
  Ruşen Ç ; akır ' ın moderatö ; rlü ; ğü ; nde bir araya gelen , Hü ; rriyet ve Radikal gazeteleri yazarı Nuray Mert , Hü ; rriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz , Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol ve Yenişafak gazetesi Genel Yayın Yö ; netmeni Yusuf Ziya Cö ; mert son gü ; nlerde artan terö ; r saldırılarını ve Kü ; rt sorununu masaya yatırdı .

Hü ; kü ; metin aç ; ılım sü ; recinde takıldığı engellere dikkat ç ; eken Nuray Mert , milliyetç ; i tabana sert eleştiriler yö ; neltti .

Terö ; r olayları karşısında siyasetç ; ilerin dü ; rü ; st davranmadığını dile getiren Mert , ' Ç ; ıkıp şunu sö ; ylemeleri gerek . ' Eğer ö ; yle her yö ; ne ü ; ç ; kontö ; r falan istiyorsanız bu işler ö ; yle azmakla kudurmakla olmaz ' demeli . ' şu taviz verilmez , bununla gö ; rü ; şü ; lmez diyorsanız dü ; nyaya kapalı , otoriter bir ü ; lkede yaşamayı da gö ; ze alacaksınız . Şunu anlamak zorunda bu pek milliyetç ; i genç ; ler . Hem internette chat yaparım , hem her yö ; ne şu kadar kontö ; r alırım hem de militarist milliyetç ; ilik yaparım demekle olmuyor bu işler ' ifadelerini kullandı .

Toplumun artık bir kararda birleşmesi gerektiğini vurgulayan Mert , ü ; lkü ; cü ; genç ; leri seslenerek , ' Hayat tarzından vazgeç ; meye hazır mısın? Bu kadar milliyetç ; isin madem bunun bedelini ö ; deyecek misin? ' ' şeklinde konuştu .