Trabzon'da Belediye Durakları Ve Biletleri Akıllanıyor

Trabzon Belediyesi tarafından kent genelinde yapılacak akıllı durak ve akıllı biletler için açılan ihale sonuçlandı

Trabzon'da Belediye Durakları Ve Biletleri Akıllanıyor
Trabzon Belediyesi tarafından kent genelinde yapılacak akıllı durak ve akıllı biletler için açılan ihale sonuçlandı. Hizmetlerin yapım ihalesini Ankart Kart Teknoloji Hizmetleri A.Ş. aldı. Yüklenici firma ilk etapta kent genelinde 10 akıllı durak yaparak üç ay içerisinde belediyeye teslim edecek. Akıllı durak ve akıllı kart uygulama hizmetleri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'ye malolacak.
Akıllı durak uygulamasıyla birlikte akıl kart sisteminin hizmet alım sözleşmesi Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ankart Kart Teknoloji Hizmetleri A.Ş. adına Reşat Yiğit Tuncel arasında imzalandı.
Sözleşme imza töreninde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, söz verdikleri projeleri bir bir gerçekleştirmeye başladıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Bu projelerimizden biri akıllı duraklardı. Akıllı duraklar ile vatandaşların belediye otobüslerine binerken kullandıkları abonman bileti yerine kullanılacak akıllı kart uygulamasına geçmek için açtığımız ihale sonuçlandı. İhaleyi alan firma ile sözleşmemizi imzaladık. Üç ay içerisinde kentimize 10 akıllı durak kazandırmış
olacağız. Akıllı duraklar sayesinde vatandaşlar belediye otobüslerinin seyir yaptığı güzergahlar, otobüsün nereden geldiği ve hangi saatte bekledikleri durakta olacağını öğrenebilecekler. Akıllı kart uygulamasıyla da abonman bilet uygulaması tarihi karışacak."