Manisa Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi'nden Resim Sergisi

Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, kara kalem, yağlı boya, renkli atermit ve desen çalışmalarından oluşan ilk resim sergisini açtı.

Manisa Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi'nden Resim Sergisi
Belediye Kültür Sitesi Resim Fuayesi'ndeki sergi açılışına Vali Yardımcısı İsmail Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Aylin Elçin, Güzel Sanatlar öğretmeni Şahin Artuvan, Şahin Türküm, Meryem Gökmen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, " Öğrencilerimizin kara kalem, yağlı boya, renkli atermit ve desen çalışmaları sergide yer almaktadır. Güzel sanatlar bölümümüzün bir müzik bölümü kaldı, inşallah onu da en kısa zamanda açmayı hedefliyoruz. Binası yapım aşamasında bitince kendi binasında hizmete girer. Spor, resim ve müzik bölümlerinin üçü bir arada olduğunda gerçekten hedefimize varmış olacağız." dedi.
Güzel Sanatlar öğretmeni Meryem Gökmen, 26 öğrencinin hazırladığı yıl içi resim çalışmaları sonrasında 300 adet resmi sergilediklerini belirterek, "Bu resimler kara kalem, yağlı boya, renkli atermit ve desen çalışmalarıdır. 26 öğrencinin zaman içinde birlikte çalıştığı eserler sergide yer almaktadır. Sergimiz 7-11 tarihleri arasında açık kalacaktır. Sergide sergilenen tüm eserler öğrencilerin izni ile satışa sunulacak. Satılan eser resmi yapan öğrencilere bedelleri verilecektir. Aynı zamanda öğrenciler aldıkları paralar ile daha iye resim çalışmalarına teşvik edilmiş olunacaktır."diye konuştu.
Konuşmaların ardından Okul Müdürü Aylin Elçin ve Güzel Sanatlar öğretmenleri ile kurdeleyi birlikte kesti. Sergide incelemeler yapan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, öğretmenlerinden ve resim öğrencilerden bilgi aldı.