Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Torul Namık Kemal Lisesi öğrencileri ve öğretmenine çeşitli hediyeler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) tarafından gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında, Torul ilçesi Namık Kemal İlköğretim okulu öğrencileri Aleyna Bektaş ile Nurhayat Topal'ın danışman öğretmeni Ayşe Sevcan Bölükbaş ile birlikte hazırladıkları Matematik projesi "Bölünebilme Kurallarında Dokuzmatik" adlı proje Türkiye finalinde ilk 50 proje arasında Türkiye birincisi oldu.
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, geçen yıllarda okullardan çok fazla proje çıkmadığını fakat son yıllarda yapılan çalışma ve teşviklerle başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Gümüşhanedeki ilköğretim okullarında bu yıl 276 proje hazırlandık. Bu projeler önce ilimizde eleme kurulundan geçirildi. Bunların bir kısmı Erzurum'da yapılan ilk elemeden geçtikten sonra ikinci elemede Bilim Kuruluna katıldı. Bilim Kurulundan da bu eserimiz Ankara'daki büyük finale kaldı.
Burada ilk 50 proje arasına girerek Türkiye birincisi oldu. Bu projede emek veren öğrencilerimizi, öğretmenimizi, okul müdürümüzü ve velilerimizi kutluyor teşekkür ediyorum."
Bilim adamı olmanın kurallarından birisinin küçük yaşlarda araştırma yapmaktan geçtiğini ifade eden Yıldırım, "Bu araştırmalarla başlayıp ileride daha farklı alanlarda daha güzel araştırmalar, daha güzel buluşlar ortaya çıkaracaksınız" diyerek öğrencileri tebrik edip başarılarının devamını diledi.
Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın makamında yapılan ödül törenine proje sahibi öğrenciler Aleyna Bektaş, Nurhayat Topal ile proje danışman öğretmeni Ayşe Sevcan Bölükbaş ve Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen katıldı.
Ferda Yıldırım ayrıca Gümüşhane Halk Oyunları İl Temsilcisi Necati Yılmaz'a Gümüşhane'de eskiden beri halk oyunlarının gelişmesi için çaba gösterdiği, halk oyunları kültürüne sağladığı katkı, milli eğitime bağlı okullarda yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket verdi.