Mavi Marmara Gemisinde Bulunan 11 Antalyalı'dan 9'u Memleketlerine Geldi

Gazze'ye yardım için çıktığı yolda İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara adlı Türk gemisinde bulunan 11 Antalyalı'dan 9'u memleketlerine döndü.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının ardından gözaltına alınan ve sınır dışı edilen 11 Antalyalı'dan 9'u memleketlerinde kahramanlar gibi karşılandı. İstanbul-Antalya Onur Air Havayolları ile 18.10'da Atatürk Havalimanı'na inen Mehmet Yıldırım, Tahsin Etli, Alpaslan Aslan, Adil Yüksel, Enver Aslan, Ali Uygun, İzzet Geçen, Mevlüt Koç ve Ersin Kaplan burada yapılan işlemlerinin ardından kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdiler.
Omuzlara alınan ve sık sık sloganlar atan gönüllürden Mehmet Yıldırım, "Akdeniz'de bir gedik açtık. Mukaddes mi mukaddes. Şehit olamadık gazi olduk ama geri döneceğiz inşallah. Gazze özgürleşene kadar çalışacağız. 4 kişi kayıp. Ellerini kelepçeleyip denize atmaları büyük ihtimal. Yaralı bir arkadaşımız, elleri bağlı halde boğazına sıkılan bir kurşunla şehit oldu. Çok kötü anlar geçirdik" dedi.
Gönüllü İzzet Geçen, "Orantısız bir güç kullandı. Önce plastik mermi atıyorlardı. Bir anda arkadaşlarımızı yerde kanlar içinde görünce, gerçek olduğunu gördük. Kaybolan ve haber alınamayanlar inşallah ellerinde değildir. Yoksa onlara işkence ederler. Güvertedeydik, taciz atışı oldu. Güverteye ses bombası attılar ve ateş açtılar. Yukarıdan helikopterle indirme yaptılar. Silah adına hiçbir şey yok, sadece sopalar var. Gözaltında yemek vermediler. Ellerimize kelepçe vurdular. Tuvalete göndertmediler" diye
konuştu.
Alanyalı gönüllülerden Ali Uygur ise, "Ne kadar önemli bir iş yaptığımızı buraya gelince anladık. Arkadaşlarımız şehit oldu. Biz Antalya ekibi olarak geminin kıç tarafındaydık. Sis bombaları attılar. Onları ve kancaları geri attık" ifadesini kullandı.
Antalya'ya gelmeyen Abdulkadir Ağlamaz ve Yakup Anlıak'ın ise yarın memleketlerine gelmesi bekleniyor.