Konya Mevlana Üniversitesi öğrencilerini bekliyor

Konya'da geçen yıl kurulan ilk özel yüksek öğretim kurumu olan Mevlana Üniversitesi, geniş maddi ve manevi imkânlar sunacağı öğrencilerini bekliyor. R

  Konya ' da geçen yıl kurulan ilk özel yüksek öğretim kurumu olan Mevlana Üniversitesi , geniş maddi ve manevi imkânlar sunacağı öğrencilerini bekliyor . Rektör Prof . Dr . Bahattin Adam , bu sene üniversitelerini tercih edecek her 5 öğrenciden 3 ' ünün burslu okuyacağını açıkladı .

Mevlana Üniversitesi Rektörlüğü , Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile ortaöğretim kurumlarının idareci ve öğretmenlerine tanıtım yemeği verdi . Üniversitenin bu sene eğitime açılacak bölümleri ve alınacak öğrencilere sağlanacak imkânlar hakkında eğitimcilere bilgi veren Rektör Prof . Dr . Bahattin Adam , Mevlana ' nın ismine yakışır bir üniversite olmak için gayret sarf ettiklerini söyledi . Rektör Prof . Dr . Adam Türkiye ' de kültür , sanayi , tarih ve hoşgörü şehri olarak bilinen Konya ' nın artık üniversiteler şehri olarak da anılacağını ifade etti . Rektör Adam , fedakâr Anadolu insanının 40 yıldır dişinden tırnağından artırdığı ile yardım ettiği eğitim faaliyetlerini üniversite ile taçlandırdığını kaydetti .

Mevlana Üniversitesi ' ni tercih edecek her 5 öğrenciden 3 ' ünü tam veya yarım burslu okutacaklarını belirten Prof . Dr . Adam , kuruluş kanununda 6 fakülte , 3 yüksek okul ve 2 araştırma merkeziyle eğitim-öğretim vermeyi planladıklarının altını çizdi .

2010–2011 eğitim-öğretim yılında Mühendislik ve Eğitim fakültelerine öğrenci alacaklarını anlatan Rektör Adam şöyle konuştu : " Mühendislik Fakültesi ' nin Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Bölümü ' ne toplam 220 öğrenci alacağız . Eğitim Fakültesi ' ne toplam 360 öğrenci alınacak . Mühendislik Fakültesi ' nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ' ne İngilizce eğitimli 50 , Türkçe eğitimli 60 öğrenci kabul edilecek . Yine Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ' ne 50 İngilizce , 60 Türkçe öğrenim görecek öğrenci alacağız . Mühendislik Fakültesi ' nin İngilizce eğitim verilen bölümlerini tercih edecek öğrencilerin yüzde 60 ' ına Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) ' nda elde edecekleri başarıya göre tam burslu ve yarım burslu eğitim öğretim görme imkânı verilecek . "

Yemeğe katılan Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin , Mevlana Üniversitesi ' ne açılan bölümlerin en çok tercih edilen verimli bölümler olduğunu söyledi . Halil Şahin , " Hayırseverlerin bu üniversite için verdiği emeklerin karşılığını en iyi şekilde alacaklarını inanıyorum . Bu imkânlarla her öğrenci bu güzide üniversitenin öğrencisi olmak isteyecek ve okulun kontenjanları dolacak . Hatta bazıları gelip referansla çocuklarını bu üniversiteye yerleştirmek isteyecek . " dedi .

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AÇILIŞINA TBMM BAŞKANI ŞAHİN DE KATILACAK

Mevlana Üniversitesi kampüsü , 16 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından açılacak . Açılış sonrası Fatih Kısaparmak bir konser verecek . Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam , tüm Konyalıları üniversitenin açılışına davet etti .