"Tuna Nehri Ukrayna'da 10 bin kişiyi su altında bırakabilir"

Ukrayna'nın güneyindeki Odesa Bölgesi'nden geçen, Tuna Nehri üzerindeki barajın dolması ve yıkılma tehlikesi, büyük endişeye yol açtı .

Ukrayna Ola

  Ukrayna ' nın güneyindeki Odesa Bölgesi ' nden geçen , Tuna Nehri üzerindeki barajın dolması ve yıkılma tehlikesi , büyük endişeye yol açtı .

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanı Nestor Şufriç , aşırı yağışlar nedeniyle ülke topraklarından geçen Tuna Nehri üzerindeki barajın yıkılmasının söz konusu olduğunu söyledi .

Barajın yıkılması halinde su altında kalabilecek yerleşim alanlarında incelemelerde bulunan Şufriç ; " Hava tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yağış bekleniyor . Tuna Nehri ' nin su seviyesi yükselirse kenarındaki koruma duvarını yıkabilir . Bu durumda ise Ukrayna topraklarında 13 yerleşim alanı su altında kalır . Tuna Nehri ' nin sadece bu deltasında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor " dedi .

Bölgedeki bütün birimlerin alarmda olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Şufriç , olası su baskınında ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde ulaşılması gerektiği talimatı verdi . Şu anda barajın yıkılması ve su baskını ihtimali üzerinde çevre illerden 500 araç ve bin 500 kişi bölgeye sevk edildi . Araçlar içerisinde feribotlar ve su pompa istasyonları gibi özel donanımlar ve uzman personeller yer alıyor .

Öte yandan hükümet , Tuna Nehri ' nin Ukrayna topraklarındaki nehir yatağının kenarlarının yükseltilmesi için 8 , 5 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı .