Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy Oldu

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy Oldu
Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu tarafından 200 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve tamamlandığında toplam yatırımın 500 milyon TL'ye ulaşacağı Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2010 - 2011 eğitim dönemi için hazırlıklarını tamamladı.
Bünyesinde 10 fakülte, 2 meslek yüksek okulu ve 4 enstitü bulunan Üniversite'nin tüm branşları için gerekli eğitim kadrosu tamamlanırken, Üniversite'nin rektörlük görevine ise akademik kariyeri başarılarla dolu olan, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy resmen atandı.
Her alanda farklılık yaratacak olan üniversiteye büyük bir heyecanla geldiğini belirten Prof. Dr. Akile Gürsoy, "10 Fakülteden 7 tanesi ve 2 meslek yüksek okulumuz YÖK'ten onay alarak açıldı. Açılmayan bölümler için bir iki küçük teknik eksiğimiz de Temmuz ayına kadar tamamlanarak YÖK onayına sunulacak. Açılmayan bölümler için bile YÖK'ün öngördüğü eğitim kadromuz tamamlandı. Arkadaşlarımız şimdiden çalışmalarına başladı. İnanıyorum ki Ekim ayında tüm bölümlerimiz öğrencilerini alarak eğitime başlayacak"
dedi.