Diyarbakırlı 155 öğrenci mobese sistemini yakından gördü

Diyarbakır'da farklı okullarda eğitim gören 155 öğrenci, kameralarla şehrin asayişini takip eden mobese sistemini yakından gördü. Diyarbakır Emniyet M

  Diyarbakır ' da farklı okullarda eğitim gören 155 öğrenci , kameralarla şehrin asayişini takip eden mobese sistemini yakından gördü . Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ' nün farklı birimlerini gezen öğrenciler polis mesleğini yakından tanıma imkanı buldu .

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ' nün polis- halk kaynaşması çalışmaları kapsamında projeler yürüten Toplum Destekli Polis ( TDP ) Şube Müdürlüğü , çocuklara en çok merak ettikleri emniyetin birimlerini gezdirdi . Diyarbakır emniyeti , Mustafa Kemal İlköğretim Okulu , Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Şair Nesimi İlköğretim Okulu yöneticileri ile görüşerek burada eğitim gören öğrencilerin , polislik mesleğini yakından tanıyıp teşkilat içerisinde kullanılan araç ve gereçleri tanıyabilmeleri amacıyla çalışma başlattı .

Polis üç okuldan toplam 155 öğrenciye Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ' ne bağlı mobese sistemini tanıttı . Öğrencilere daha sonra Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ' ne bağlı trafik eğitim aracında trafik eğitim kurallarıyla ilgili genel bilgiler verildi . Öğrenciler TDP ekipleriyle Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu ' nda düzenlenen geziye katıldı .