İHH yöneticileri yaşadıkları dehşet anlarını halk ile paylaştı

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan İskenderunlu İHH üyeleri yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

İnsani Yardım Derneği (

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan İskenderunlu İHH üyeleri yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

İnsani Yardım Derneği (İHH) Hatay Şubesi tarafından İskenderun ilçesinde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katılan İHH Ortadoğu masası sorumlusu Hasan Aynen, İHH Hatay Şube Başkanı Zekeriya Kanat ve İHH Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Kavakçıoğlu, yaşadıkları dehşet dakikalarını panele katılanlarla paylaştı.

Gazze yolunda İsrail karasularına girmedikleri halde vahşice bir saldırıya maruz kaldıklarını aktaran İHH Ortadoğu Masası sorumlusu Hasan Aynen, olayın yaşandığı dakikalarda İskenderun'da teröristlerin saldırılarını öğrendiklerinde kafalarında soru işaretleri oluştuğunu söyledi. Filistin'ne sadece insani yardım götürmek için yolu çıktıklarını anımsatan Aynen, "Gemide her dinden ve değişik mezheplerden insanlar vardı. Silahsız insanlara hunharca saldırdılar. Tüm dünyanın gözü önünde açık denizde Müslüman kardeşlerimizi şehit ettiler." dedi.

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan İHH Hatay Şube Başkanı Zekeriya Kanat ise "İsrail askerleri kendilerinden korkuyordu. Bize gerçek mermilerle ateş ettiler. İsteseydik biz onları silahsız dahi etkisiz hale getirebilirdik. Ancak biz bu yola insanlık adına çıktığımız için şiddete başvurmadık. Tüm dünyanın gözleri önünde İsrail bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koydu." diye konuştu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Kavakçıoğlu, "İngilizce ve Arapça bilmem dolayısıyla yaşanan dehşet anlarında insanları sakinleştirmek için yoğun çaba sarf ettim. Gemide bulunan masum ve silahsız insanlara yönelik yapılan bu saldırıyı tüm dünyanın gözleri önünde yaptılar ve ellerimizi kelepçelediler. Bu vahşet asla unutulmayacak, ancak bu saldırı ve olayın seyri boyunca hükümetimizin ve Türk halkının manevi desteğini arkamızda görmemiz, bizim ne kadar kutsal bir görev için çıktığımız yolu göstermektedir. İskenderunlu hemşerimiz olan ve İsrail askerlerinin şehit ettiği Cengiz Akyüz kardeşimiz başta olmak üzere diğer 8 kardeşimiz de gözlerimizin önünde şahadet mertebesine yükseldiler." ifadesini kullandı.

Panel sonrası davetlilere İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisinde yaşadıkları dehşet anları sinevizyon aracılığı ile davetlilere izlettirildi. İskenderunlu Gazze şehidi Cengiz Akyüz'ün büyük oğlu Furkan Akyüz Sakarya marşını okuması esnasında davetliler gözyaşlarını tutamadı.

İskenderun Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, İskenderun İlçe Başkanı Muzaffer Filiz, Hak ve Eşitlik Partisi İskenderun İlçe Başkanı Melih Erozan ve davetliler katıldı.