Chp İstanbul İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na atanan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Berhan Şimşek, görevi CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin'den devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na atanan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Berhan Şimşek, görevi CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin'den devraldı. Şimşek, "A4 kağıdı gibi lekesizim. O kağıt üzerinde kalem ucu kadar lekem yok" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda görev devir teslim töreni bugün gerçekleştirildi. İstanbul eski il başkanı Gürsel Tekin, görevini Berhan Şimşek'e devretti. CHP İl Başkanlığı'ndaki törene Milletvekili Mehmet Sevigen ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan Gürsel Tekin, "2.5 yıldır görev yaptığım evim, yuvam CHP İl Başkanlığı görevini bugün devrediyorum. Bazı eksik ve hatalarım olabilir. Ama kimseyi kırmamaya çalıştım. Bir hata yaptıysam da bilinçsiz olmuştur. Bilinçli hiçbir hata yapmadım. Bu
partiden ayrılmış, bu partiden küsmüş insanların ayağına gittim. Bugün de değerli arkadaşım, kardeşim Berhan Şimşek'e bayrağı devrediyorum" diye konuştu.
İl Başkanlığı görevini devralan Berhan Şimşek ise, "Bizim derdimiz makam veya masa aramak değil, süreç içinde hepimizin yan yana, kol kola bazı görevlerde değişiklikleri olabilir. Arkadaşlarımızın bıraktığı yerden İstanbul'un vizyonuna, geleceğine ve en önemlisi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mayıs itibariyle başlatmış olduğu büyük Türkiye yürüyüşüne büyük katkıyı sunacağız. Biz İstanbul örgütü olarak 100 metrenin en hızlısını koşacağız" diye konuştu.
Türkiye'de artık siyasetin Ankara merkezli olmadığını vurgulayan Şimşek, siyasetin Türkiye merkezli olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun her hafta sonu Türkiye'nin dört bir yanında olduğunu anlatan Şimşek, "Biz reçeteyi Ankara merkezden değil, hastanın ayağına giderek belirliyoruz. Bizim Türk halkından isteğimiz, önümüzdeki seçimlerde biz hizmetkar olmak istiyoruz. Milletin ayaklarına turab olmak istiyoruz. Bu, hırsız yaratma anlayışı değil. Son günlerde basında yer alan bir eksen kayması var. Bu
eksen kaymasını dış politika olarak değerlendirebiliriz ama asıl Türkiye'deki ekonomik dağılımda bir eksen kayması var. Başbakanın, bakanların, AKP kurulduğunda kurucu olanlar, aynı evlerde oturuyorlar mı?" dedi.
Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve AK Parti Milletvekili Dilek Yüksel'in aynı gün, aynı kıyafetler giymelerini de eleştirdi. "Matruşka" benzetmesini yapan Berhan Şimşek, "Geçtiğimiz günlerde bir toplantı oldu. Pişti oldular, Matruşka gibi" şeklinde konuştu.
"Biz etnik ve inanç kimliğine saygılıyız" diyen Şimşek, "Ayrıştırıcı değil, bağdaştırıcı olacağız. Bizi lütfen eleştirin. Ama idam sehpasına çıkarırken bile beni asacağınız ipin rengini sorun" dedi. Şimşek, "Gürsel Tekin'in bazı açılımları vardı. Siz buna devam edecek misiniz?" diye soran basın mensuplarına ise, "1950 yılından beri değerlerle devrim değerleri kavga ettirildi. Biz inanç üzerinden siyaset yapmayacağız, reklam yapmayacağız" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 1997'de Siirt mitinginde okuduğu
'Minareler süngümüz' şiirini hatırlatan Berhan Şimşek, "Bunu deyip daha sonra Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı oldu. Irak'ta 53 cami yerle ihsan edilirken neredeydin? Çarşaflısı da, başörtülüsü de bizim vatandaşımızdır. Bizim kapımız herkese açıktır. Parti tüzüğüne uygun olan herkes partimize girebilir. Hangi dinden olursa olsun. Beni çok elit bulanlar var. Ben köylü olmaktan onur duyuyorum, varoşlarda yetiştim. Ama köylü kalmaktan nefret ederim. Fatih'te çay satarak büyüdüm. CHP danışma ofisleri
kuracağız. Vatandaş artık siyaset dinlemekten bıktı. Biz proje üreteceğiz" dedi.
Şimşek, il yönetimindeki 8 kişinin istifasının sorulması üzerine de, "İl Başkanlığı'nda 20 kişi var. Çalışanlarla birlikte olacağız. Çalışanları seviyorum, çalışmayanların bizde işi yok" dedi.
Toplantı sırasında bir basın mensubu Gürsel Tekin'e, "Bana komplo kurulduğunu düşünüyorum" şeklindeki açıklamalarını sordu. Bunun üzerine Tekin, "Bu saatten sonra parti içi tartışmaları bitirelim. Hedefimiz CHP'yi iktidar yapmaktır" ifadelerini kullandı.
Berhan Şimşek ise "Matruşka" benzetmesiyle ilgili bir soruya, "3 tane pişti. Buna rüküşlük denir. Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı vizyonunu göstermiştir. Milli Eğitim Bakanı değil, Başbakan'ın bakanıdır" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine basın mensupları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılan gömleğini hatırlatınca Şimşek, "Sayın Genel Başkanım bunu açıkladı. Kendi alın teriyle, kazandığı parayla aldı o gömleği. Gidip ABD'den, İngiltere'den 40- 50 bin dolara almadı" dedi.
Sinema sanatçısı kimliğiyle de tanınan Berhan Şimşek, "Ben 10 yıldır sinema yapmıyorum. 24 saat siyaset yapıyorum. Şuan dizi filmlerde oynayabilirdim, çok da para var. Ama sinema yapmıyorum. Mesleğim kalpazanlık, gemi armatörlüğü değil. Ya da helal yoldan mısır satıp, daha sonra siyaset yapmıyorum. A4 kağıdı gibi lekesizim. O kağıt üzerinde kalem ucu kadar lekem yok" diye konuştu.
Şimşek, ilçe başkanlarına da seslenip, "Ben saatlerce çalışırken yatacak ilçe başkanı olmamalı. Böyle olanları zaten yanımda bulundurmam" diye konuştu.
Gürsel Tekin ile birbirlerine çok benzediklerini söyleyen bir gazeteciye de Şimşek, "Benim 11 kardeşim var. Gürsel Tekin de 12. kardeşimdir" dedi. "Ama 12. yedektir" diyen partiliye de Şimşek, "Anadolu'da en çok en küçük çocuk sevilir. En değerli odur" dedi.
Öte yandan, toplantı salonundaki klimaların çalışmaması nedeniyle vantilatör çalıştırıldı. Basın mensuplarının soru sorduğu bölümde ise partililer salondan çıkartıldı. Salondan çıkmak istemeyen bazı partililer ise kısa süreli gerginliğe neden oldu.