Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Sistemi, Köydeki Yaşlıyı Hastanede Yatıyor Gösterdi

Malatya'da köyde yaşadığı halde ve son 1 yıldan beri hastaneye gitmeyen Yeşil Kartlı bir vatandaş, sağlık ocağında yazılan reçete için gittiği hastanede sistemde hastanede yatan hasta görünüyor olmasından dolayı ancak 3 gün sonra ilaçlarını alabildi

  Malatya ' da köyde yaşadığı halde ve son 1 yıldan beri hastaneye gitmeyen Yeşil Kartlı bir vatandaş , sağlık ocağında yazılan reçete için gittiği hastanede sistemde hastanede yatan hasta görünüyor olmasından dolayı ancak 3 gün sonra ilaçlarını alabildi .
Hekimhan ilçesinin Çulhalı köyünde oturan 69 yaşındaki Ali Yıldırım , son 1 yıldır hiç gitmediği halde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ' nin kendisini yatan hasta göstermesi nedeniyle , doktorun yazdığı ilacı ancak 3 gün sonra alabildi .
Ali Yıldırım adlı vatandaş , " Sağlık Ocağı ' na gittim , doktor reçete yazdı . Eczaneye giderek , Yeşil Kartımı verdim , ilaçlarımı istedim . Eczacı , bana ' Dayı sen hastanede yatıyorsun . Sana ilaç veremeyiz ' dedi . Ben hiç hastanede yatmadım . Sadece 1 . 5 yıl önce Turgut Özal Tıp Merkezi ' nde göz ameliyatı oldum , ondan sonrada hiç hastaneye gitmedim . Ben Hasançelebi ' ye bağlı Çulhalı köyünde oturuyorum . Köyde bahçem var , ona bakıyorum . Köyde Ali Doğan var , oda ameliyat olmuştu , belki onunla karıştırmışlardır . Ama
benim adım Ali Yıldırım . Eczacıya ' Ayağım ağrıyor , ilacı ver dedim , Eczacıda ' Yok veremeyiz , sen hastanede yatıyorsun ' dedi . İlacımı alamadım " şeklindeki iddialarda bulundu .
Köylünün kendisinden yardım istediği Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım , önce Hekimhan ilçesindeki bir eczaneyi arayarak , sistemde yoklama yaptırdı , eczacının köylünün hastanede yatıyor gözüktüğünü söylemesi üzerine , bu kez Turgut Özal Tıp Merkezi ' nde normal hasta sorma şeklinde Ali Yıldırım ' ın TC . numarasını vererek sorgulatma yaptı . Telefondaki görevli hastanın göz servisinde yattığını söyledi , ardında da düzeltme yaparak sistemde yanlışlık olduğunu ve Ali Yıldırım ' ın hastanelerinde
olmadığını kaydetti .
Belediye Başkanı Yıldırım , " Vatandaş sistemde hastanede yatıyor görünüyor , eczaneden ilaç alamıyor " deyince görevli , " Sistemde kapatmayı unutmuşlar . Hatayı hemen düzeltiyoruz " dedi .
Hasançelebi Belediye Başkanı Şerif Yıldırım , " Amcamızı neden hastanede yatıyor gösteriyorlar . Onu da biraz espri yapalım . Sağlık Ocağımızın 5 yıldır doktoru yoktur . Öyle bizi manevi olarak tatmin mi ediyorlar , yani doktor vermiyorsak , hastalarını mı hastane de yatıyor gösterelim ' diyorlar . Ona da mutlaka Sağlık Müdürlüğü bir açıklama getirir " şeklinde konuştu .
Ali Yıldırım , Turgut Özal Tıp Merkezi ' nin sistemi düzeltmesi üzerine eczaneye giderek ilaçlarını alabildi .
Bu arada . Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ise , hastanın Yeşil Kartlı olması nedeniyle hastanın durumu ile ilgili sorgulama yapamayacaklarını söylediler .