Malatya Ağaçlandırma Kampanyası İçin Online Bağış Yapılabilecek

Malatya Valiliği'nin başlattığı ağaçlandırma kampanyası için online bağış yapılabileceği belirtilip, bu konuda veb sitesi oluşturulduğu bildirildi.

  Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada , " Bilindiği üzere ilimizde geniş kapsamlı bir ağaçlandırma faaliyeti sürdürülmektedir . Sürdürülen bu ağaçlandırma faaliyetleri ile ilgili olarak kamuoyunu güncel bilgilerle bilgilendirmek , kamuoyunun konuya ilgisini sürekli kılmak , kampanyaya destek veren kurum ve kişilere duyulan şükran nedeniyle bağışçıların isimlerini kamuoyuyla paylaşmak , isteyen kişi ve kurumların online bağış yapabilmesini temin edebilmek , doğa ve çevre
konusunda etkili bir platform oluşturmak , orman ve ağaç sevgisi tohumlarını gençlerimiz ve çocuklarımızın gönlünde yeşertmek gibi amaçlarla Valiliğimizce " Ağaçlandırma Portalı " oluşturulmuştur " şeklinde belirtildi .
" www . map . gov . tr/> internet adresinde yayına başlayan portalın tamamlanmasıyla ; ağaçlandırma mevzuatından , fidan dikim tekniklerine , ilgili istatistiklerden , yürütülen projelere ilişkin güncel bilgilere kadar ilimizde ağaç , orman ve çevreye ilişkin her türlü bilginin toplandığı bir bilgi bankası olma işlevini de yerine getirecektir " denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi :
" Ağaçlandırma , ağaç ve ormanı koruma , toplumda doğa sevgisini yerleştirme gibi hususların uzun soluklu çaba gerektiren bir süreç olduğundan hareketle , hazırlanan bu portalın ilimiz gündeminde kalıcı yer tutacağı umulmaktadır . "