17 Yıllık Güreş Ağası 3. Altın Kemere Aday

-17 YILLIK GÜREŞ AĞASI 3. ALTIN KEMERE ADAY -TEKİRDAĞ GÜREŞ AĞASI HALİL SAYI:  'AĞALIK İÇİN HARCADIĞIM PARANIN MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL. YETER Kİ ATA SPO-

 

-17 YILLIK GÜREŞ AĞASI 3 . ALTIN KEMERE ADAY

-TEKİRDAĞ GÜREŞ AĞASI HALİL SAYI :

' AĞALIK İÇİN HARCADIĞIM PARANIN MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL .

YETER Kİ ATA SPORUMUZ LAYIK OLDUĞU DEĞERİ GÖRSÜN '

( FOTOĞRAFLI )

TEKİRDAĞ ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Ebru Atar - Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Başpehlivan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinin 17 yıldır aralıksız ağalığını yapan Halil Sayı , bu yıl üçüncü altın kemeri almak için yeniden ağalığa aday olacak .

54 yaşındaki güreş ağası Sayı , AA muhabirine yaptığı açıklamada , 46 yıldan bu yana düzenlenen festivalin üçüncü gününde 1934-1942 yılları arasında 9 yıl üst üste olmak üzere toplam 13 yıl Kırkpınar başpehlivanlığını elde eden Cihan pehlivanı Hüseyin Pehlivan ( Hüseyin Alkaya ) adına düzenlenecek güreşlerin bu yıl daha coşkulu geçeceğini söyledi .

Ağalığı 6 kez yapanın altın kemer ile ödüllendirildiğini hatırlatan Halil Sayı , 1993 yılından bu yana aralıksız Tekirdağ Güreş ağalığı yaptığını ifade ederek , ' Ömrüm ve gücüm olduğu sürece bu ağalığı sürdüreceğim . Ağalığı asla ahlakı olmayan birine bırakmam . Dürüst , ata sporunu seven , Tekirdağ ' ı tanıyan biri çıkarsa o zaman ağalığı verebilirim ' dedi .

17 yıldır sürdürdüğü ağalık sonucunda iki altın kemerin sahibi olduğunu , bu yılki güreşlerde de ağalığı kazanarak üçüncü altın kemeri almak istediğini anlatan Sayı , ' İlk ağalığımı 1993 yılında kazandım . Ağalık için harcadığım paranın miktarı benim için çok önemli değil . Yeter ki ata sporumuz layık olduğu değeri görsün ' dedi .

-350 PEHLİVAN TEKİRDAĞ ' DA GÜREŞMEYE GELİYOR

Sayı , Tekirdağ ' daki güreşlere ilginin her geçen yıl arttığını ifade ederek , geçen yılki güreşlere 280 pehlivanın katıldığını , bu yıl ise sayının 350 ' ye çıkacağını belirtti .

Geçen yıl Tekirdağ güreşlerinde başpehlivan olan Serhat Gökmen ' in yanı sıra ünlü güreşçiler Recep Kara , Sezgin Yüksel , Gökhan Arıcı ve Ahmet Taşçı gibi ünlü pehlivanların bu sene Tekirdağ ' da mücadele edeceğini anlatan Sayı , güreşlerin sembol , minik 1 , minik 2 , minik 3 , teşvik , tozkoparan , deste küçükboy , deste büyük boy , küçük orta küçük boy , küçük orta büyük boy , büyük orta , başaltı ve baş kategorilerinde düzenleneceğini söyledi .

-KARNE ALDIĞI GÜN OKULDAN KAÇTI , ŞİMDİ KÖFTE USTASI-

17 yıldır sürdürdüğü güreş ağalığının yanı sıra köfte ustası olan Sayı , 44 yıldan bu yana bu işle uğraşıyor .

Merkeze bağlı Karacakılavuz beldesinde fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini anlatan Sayı , yaşam öyküsünü şöyle anlattı :

' 12 yaşında ilkokuldan mezun olduktan sonra beni çoban yapmak istediler . Ben de ayağımdaki çarıklarımla köyden Tekirdağ ' a kaçtım . Burada bir köftecinin yanında 2 , 5 kuruşla işe başladım . Bir ustamdan sanatı , bir ustamdan da terbiyeyi öğrendim . Zamanla kendimi geliştirdim ve kendime ait köfteci dükkanını açtım . Şimdi yaptığım köftenin namı her yerde biliniyor . İyi bir köfte ustasının yanı sıra iyi de güreş ağasıyım . '

( EBA-MEK-SS )

11 . 06 . 2010 12 : 11 : 41