Temsili fethe katılan askerlerin nidaları surlarda yankılandı

İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü etkinliği kapsamında gerçekleştirilen fetih canlandırması gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. Top atışlar

İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü etkinliği kapsamında gerçekleştirilen fetih canlandırması gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. Top atışları ile surlara doğru ilerleyen askerler, vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı.

İstanbul'da fetih coşkusu Zeytinburnu'nda yaşandı. İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Belgradkapı'da düzenlenen program yoğun ilgi çekti. Etkinliğe İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Bülent Dağsalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan fetih programında bu yıl ilk kez Fatih Sultan Mehmet'in askerlerinin İstanbul'u fethetmesi canlandırıldı. Top atışları ile hareket geçen temsili askerler 'Allah Allah' sesleri ile Belgradkapı'dan koşarak surların içine girdi. Askerler daha sonra surların üstüne çıkarak İstanbul'un temsili fethini gerçekleştirdi. Mehteran marşı eşliğinde Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran atlı bir kişinin de aralarında bulunduğu askerler ve mehter takımı surların dışına çıktı. Temsili fetih vatandaşlardan büyük alkış aldı. Fetih canlandırması sırasında bir bayan da fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi ile bayan ambulansa götürüldü. Vatandaşlar fetih canlandırmasından oldukça etkilendiklerini ve kutlamaları çok beğendiklerini ifade etti. Fetih kutlamaları halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.