Uefa'nın Euro 2016 Ev Sahipliği Karar Toplantısı...

-UEFA'NIN EURO 2016 EV SAHİPLİĞİ KARAR TOPLANTISI... -FRANSA FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI ESCALETTES: -'RİSKİ OLMAYAN HUZURLU BİR ŞAMPİYONA DÜZENLEYECE-

-UEFA'NIN EURO 2016 EV SAHİPLİĞİ KARAR TOPLANTISI...

-FRANSA FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI ESCALETTES:

-'RİSKİ OLMAYAN HUZURLU BİR ŞAMPİYONA DÜZENLEYECEĞİZ'

-ESKİ ÜNLÜ FRANSIZ FUTBOLCU ZİDANE:

-'BUNU ÇOCUKLARIM İÇİN İSTİYORUM'

(FOTOĞRAFLI)

CENEVRE (A.A) - 28.05.2010 - Alim Tunçay bildiriyor - UEFA'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi belirleyeceği toplantı, Cenevre'de devam ediyor. 

Espace Hippomene Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, aday ülkelerden Fransa, 3. ve son final sunumunu yaptı. Fransa'nın sunumunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de bir konuşma yaptı.

Fransa'nın sunumu, sahneye çıkan 10 yaşındaki Nathan isimli bir çocuk ile başladı. EURO 2016'yı Fransa'da düzenlemek istediklerini anlatan çocuğun sorduğu soruları, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, Genel Sekreter Jacques Lambert ve Profesyonel Futbol Başkanı Frederic Thierez ve ünlü eski Fransız futbolcu Zinedine Zidane cevapladı.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, şampiyonayı düzenlemek için 4 önemli sebepleri olduğunu vurgulayarak, 'Birincisi gurur, bütün milletin gururu. UEFA'nın güvenini kazanmak istedik. Riski olmayan huzurlu bir şampiyona düzenleyeceğiz. Altyapılar yerinde, otoyollarımız, hızlı trenimizle istikrarlı ve güvenli bir ülkede yaşıyoruz. Büyük olayları organize etmede tecrübeliyiz' dedi.

Fransa'nın Avrupa'nın kalbinde yer aldığını vurgulayan Escalettes, 'Avrupa'ın her yerinden kolayca ucuz bir şekilde Fransa'ya ulaşılabilir. Herkes gelip Fransa'a bayram yapabilir. Her yıl zaten 80 milyon turist geliyor bize. Birkaç milyon turisti de memnuniyetle ağırlarız' diye konuştu.

Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jacques Lambert ise EURO 2016'yı düzenleyecekleri statlar ve şehirler hakkında bilgiler verdi. Lambert, 'Tutkumuz, isteğimiz var, bu işe yüreğimizi koyduk. Taraftarlara, bütün destekçilere muhteşem bir 2016 yazını Fransa'da geçirme fırsatı sunmak istiyoruz. Önce taraftarlar için bir şampiyona yapmış olacağız' dedi.

Fransa'nın eski ünlü futbolcusu Zinedine Zidane, 1998'de Fransa'da yapılan ve Dünya Kupası'nı kazanmalarının profesyonel hayatında yaşadığı en güzel şey olduğunu ifade ederek, 'Kazanmak güzeldi, ama herkesi sokaklarda eğlendiğini görmek çok güzeldi. Renk, ırk, dil farkı yoktu. Bunu çocuklarım için istiyorum. Tekrar bunu Fransa'da yaşayabilmek çok güzel olurdu' şeklinde konuştu.

Profesyonel Futbol Başkanı Thierez de EURO 2016'yı gelecek için milli bir öncelik olarak saptadıklarını ve UEFA ile uyum içinde çalıştıklarını vurguladı.

Sunum sırasında gösterilen videolarda, halkın yüzde 86'sının EURO 2016'ya destek verdiği, Fransa'nın futbolu çok sevdiği, şampiyonanın yapılacağı şehirlerler, havalimanları, hızlı trenin Avrupalıları birbirine bağladığı, otoyollar, Fransa'nın turizm potantsiyeli, ülkenin siyasi ve hukuki altayapısı, büyük organizasyonlar için tecrübesi, sosyal sorumluluk ve çevreye de vurgu yapıldı.

Fransa'nın sunumunu eski futbolcular Youri Djorkaeff, Willy Sagnol ve Christian Karembeu da izledi.

(CAY-KAN)

28.05.2010 13:10:43