Niğde'de Nitelikli Eğitim Çalıştayı düzenlendi

23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu tarafından "Nitelikli Eğitim Çalıştayı" düzenlendi. Niğde Üniversitesi Derbent Kültür merkezinde gerçekleşen çalış

  23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu tarafından " Nitelikli Eğitim Çalıştayı " düzenlendi . Niğde Üniversitesi Derbent Kültür merkezinde gerçekleşen çalıştaya , Niğde Valisi Alim Barut , Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu , İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar , öğretmenler , öğrenciler , aileler ve davetliler katıldı .

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ' nın söylenmesiyle başlayan çalıştayda Yönetimsel Yaklaşımlar Prof . Dr Murat Alp , Sosyalleşme ve Aile içi iletişim Doç . Dr . Murat Türk , öğrenciler Ali Şeker , Özge Aşçı , Eğitimde Rehberlik Hizmetlerinin İşlerlik Süreci Öğretmen Ayşi Demiç ve öğrenci Vuslat Ensari ile ve son olarak Öğretmenlik Meslek Etiği konusunda Öğretmen Akyan Kayı birer konuşma yaptı .

Niğde Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof . Dr . Murat Alp , veli olarak yakınılan konuların başında " öğretmenler bizimle ilgilenmiyor , velilere bakmıyor " serzenişinin geldiğine dikkat çekti . Prof . Dr . Alp , " Ortada idari bir problem var . Dolayısıyla biz de veli olarak okulla iç içe gelerek ve velilerin isteklerinin neler olduğunu bir okul yönetimi aracılığıyla Niğde ' ye duyuralım . Çalıştay düzenlenirken yönetimsel yaklaşım bu işin içinde olmazsa olmazlarından biridir . Çünkü teslim ettiğimiz öğrencilerimizi , ailedeki eğitimden sonraki öğreten , öğretmen kitlesi iyi bir şekilde yönetilmezse eğitmen o öğrenci kitlesi içerisinde kaliteli yöneticilerin çıkamayacağı aşikardır . Yönetim deyince en başta aklımıza gelen husus yöneten ve yönetenin de denetlenmesi , o yüzden denetim yönetim işleminin devreye girmesi için ipuçlarını verecek en önemli unsurlardan birisidir . " şeklinde konuştu .