DSP'li Türker: Anayasa değişikliğine hukukun siyasallaştırılacağından dolayı karşıyız

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anayasa değişiklik paketinin hukuku siyasallaştıracağı ve yargının kendi içinde bölünmesine neden olacağı gerekçesiyle

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anayasa değişiklik paketinin hukuku siyasallaştıracağı ve yargının kendi içinde bölünmesine neden olacağı gerekçesiyle karşı olduklarını söyledi.

Partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın açılışı için Antalya'ya gelen Türker, DSP'ye katılan 117 kişiye rozet taktı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Türker, burada anayasa değişikliğine neden karşı olduklarını açıkladı. Türkiye'de hukukun siyasallaştırılacağını öne süren Türker, "Yargı bağımsızlığının oylanmasına ve paketin bu yapısıyla yargının kendi içinde bölünmesine neden olan bu değişikliklere hala karşıyız." diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, anayasanın iki maddesinin iptal edilerek referanduma götürülmemesi konusundaki başvurusundan dolayı DSP'nin yok olacağını söylediğini hatırlatan Türker, bu söylemlerin Arınç'ın bugüne kadar sergilediği duruşa yakışmadığını vurguladı. Arınç'ın DSP'nin sivil darbe ile uzaklaştırılması operasyonunu kastettiğini öne süren Türker, "Arınç, bildiği bir şeyler varsa açıklasın. Bu söylemini tehdit olarak algılıyoruz. Bir başbakan yardımcısına başka bir siyasi partiye tehditte bulunmaması gerektiğini en iyi Arınç'ın bilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

DSP'nin anayasa değişikliğinin tümünün iptali için bir çalışma içinde olmadığını söyleyen Türker, "Başlangıçta biz bu anayasanın bir uzlaşma içinde yapılması gerektiğini söyledik." dedi.

Gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili sorularını da cevaplayan Türker, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. CHP ile siyaset arenasında rekabet içinde olduklarını söyleyen Türker, "Bugün sayın Kılıçdaroğlu aday olduğunu açıklamış. Biz siyaset arenasında siyasi yarış içinde olduğumuz partilerden birisi olan CHP'nin kurultayının ülkemiz, için halkımız için en iyi sonucu verecek şekilde tecelli etmesini diliyoruz. Bu nedenle kurultayda genel başkan adaylığını açıklayan sayın Kılıçdaroğlu'na başarılar diliyorum."

Türker, bir gazetecinin 'Kılıçdaroğlu genel başkan olursa CHP ve DSP birleşmesi söz konusu olur mu? sorusuna ise şu cevabı verdi: "DSP'nin başka bir parti ile birleşmesi hiçbir zaman gündemde değildir. Birleşme şahıslara da bağlı değildir."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun DSP eski Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit'e benzetilmesiyle ilgili olarak da, "Neresi benziyor. Ecevit'in gençlik resimleri çok farklıydı. Ama inşallah huyu benzer. O zaman oda bize benzer." dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın internete düşün görüntüleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Türker, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan olay hakkında konuşurken yüz ifadesinin diğer zamanlara göre daha farklı olduğunu anlatan Türker, "Bu söylemleri söylerken Başbakan'ın yüzünün diğer zamanlara göre farklı olduğunu görüyoruz. Baykal'ı değil, ailesini Nesrin Baytok'un ailesini ve toplumun birçok kesimini de yaralıyor. Bunu dikkate alması gerekiyor. Bence bu konuda hiç konuşmayıp Baykal'a yardımcı olması, destek olması gerekiyor. Başbakan bu olayları daha başlangıcında söylediği gibi frenlemek isteyen değil, olayların üretiminin göbeğinde olduğu ister istemez insanın aklına geliyor. Bu Türkiye adına herkesin aynı durumla karşı karşıya kalabileceği hiç kimsenin güven içinde olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.