Balabanbey Kalesi'nde Coşkulu Fetih Kutlaması

Bursa'nın fethinin 684

Bursa'nın fethinin 684. yıldönümü kutlamaları devam ediyor. Pınarbaşı Fetih Kapısı ve Tophane Şehitliği'nin ardından Balabanbey Kalesi'nde düzenlenen törende, vatandaşlar mehter takımının marşlarıyla coştu.
Bursa'yı fethetmek için Osman Bey tarafından yaptırılan ve Yıldırım Belediyesi tarafından tekrar restore ettirilen Balabanbey Kalesi'nde coşkulu bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstikal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkan Vekili Hikmet Aydoğdu, "Yıldırım Belediyesi olarak ilçede restore edilmedik tarihi eser bırakmadık. Sosyal projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Yanında bulunduğumuz Balabanbey
Kalesi Bursa'nın fethinde önemli rol oynamıştır. Belediye olarak bu kadar önemli bir yapıyı tekrar restore ettik ve cazip bir hale getirdik" dedi.
Konuşmaların ardından Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Grubu gösteri yaparken, Bursa Mehter Takımı da söylediği marşlarla Bursalıların göğsünü kabarttı.