İslahiye Zabıtasından Ücretsiz Tartı Uygulaması

İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çarşamba pazarının giriş ve çıkışlarına vatandaşların ücretsiz faydalanabilmesi için tartı koydu.

Tartı aletlerini koymalarındaki amacın pazarda alışveriş yapan vatandaşın aldıkları ürünlerin gramajından emin olmasını sağlamak olduğunu belirten İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, "İlçemizdeki pazar yerindeki gerekli tartı ayarı ve diğer kontrollerimizi rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kontrolleri yeterli görmüyor ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Yasası gereğince pazardan alışveriş yapan vatandaşımızın aldığı ürünleri de ücretsiz olarak belediye terazimizde tartıyoruz. Böylece hem
halkımız esnafın kendisine eksik mal verip vermediği şüphesinden kurtulmuş oluyor hem de bu uygulamamızı gören pazar esnafımız tartı konusunda daha dikkatli davranıyor" dedi.
Amaçlarının eksik gramaja geçit vermemek olduğunu kaydeden Uludağ, "Her mesleğin olduğu gibi pazarcı esnafının da kötü niyetlisi olabilir. Biz belediye olarak görevimizi yapıyor ve vatandaşın kandırılmasına yönelik hareketlere karşı her türlü tedbirimizi alıyoruz. Şu ana kadar pazara gelen vatandaşımızdan aldığımız tepkiler de olumlu yöndedir. Tartı uygulaması bundan sonra da her kurulan pazar yerinde devam edecek" diye konuştu.