Çin'de Su Dolu Bir Madende Bir Haftadır Mahsur Kalan Maden İşçileri Kurtarılıyor

Çin'de su baskınına uğrayan bir kömür madeninde 8 gündür mahsur kalan 100'den fazla madenci kurtarıldı.

Yeraltında daha kaç madencinin kaldığı netlik kazanmazken kurtarma çalışmaları devam ediyor. Doktorların açıklamasına göre kurtarılan madencilerde hipotermi, sıvı kaybı ve suyun içinde çok uzun süre durmaktan kaynaklanan deri rahatsızlıkları meydana geldi. Bazı madencilerin ise halen travma geçirmekte oldukları belirtildi. Kurtarma ekiplerinin ilk olarak 9 madenciden oluşan bir grubu kurtarmayı başardığı belirtildi.

Shanxi eyaletindeki Wangjialing madeni madencilerin bir duvarı yıkmalarının altından su altında kalmıştı. Madende sıkışanların kurtarılması için sekiz gündür yaklaşık 3 bin kişi seferber oldu.

Çin televizyonlarda yayımlanan haberlerde madencilerin kendilerini kemerlerle madenin duvarına bağladıkları ve 3 gün boyunca bu şekilde asılı kaldıktan sonra sel sularıyla sürüklenen bir yük arabasına binmeyi başardıkları anlatıldı. Olayla ilgili açılan soruşturmada, yetkililerin kaza öncesinde meydana gelen su sızıntılarını gözardı ettikleri ortaya çıkmıştı.

Ekonomisi büyük oranda kömüre dayalı olan Çin, dünyanın en tehlikeli madenlerine sahip. Resmi rakamlara göre Çin'de 2009'da 1616 maden kazası meydana geldi, 2631 madenci hayatını kaybetti