Van'da Doğa Yürüyüşleri Ve Dağ Tırmanışları Başlıyor

Van Valiliği genelgesi ile planlanan doğa yürüyüşleri ve dağ tırmanışları, yarın Yuva Köyü Şelalesi yürüyüşü ile başlıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, doğanın; temiz havanın, bol oksijenin, yeşilliklerin, çiçeklerin, dağ havasının, su şırıltılarının, kuş seslerinin insanın ruhen ve bedenen dinlenmesine büyük katkıda bulunduğu ve tüm canlıların yaşam gücünü, sevincini, enerjisini pozitif anlamda arttırdığın bilindiği belirtildi. Bu düşünce ile doğal güzellikleri ile donanmış Van' da doğa yürüyüşleri ve gezilerinin yapılması planlandığını belirtilen açıklamada "Doğa yürüyüşleri, insanlarımızı şehir kirliliği ve gürültüsünden uzaklaştıracak, katılımcıların ruhen ve bedenen dinlenmesini sağlayacak ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunacak, yeni nesillerin daha sağlıklı yetişmesine vesile olacaktır. Bu kapsamda Van Valiliği'nin yayınlamış olduğu genelgede doğa gezileri ve dağ tırmanışları yapılacaktır" denildi.
Yapılan programa göre, yarın 'Yuva Köyü Şelalesi Doğa Yürüyüşü' olarak planlanan etkinlik, 8 Mayıs Cumartesi günü 'Gören Dağı Doğa Yürüyüşü Amik Kalesi', 29 Mayıs Cumartesi günü 'Yedi Kilise - B.Erek Vadisi Doğa Yürüyüşü', 5 Haziran Cumartesi günü 'Çomaklı Baba Doğa Gezisi', 12 Haziran Cumartesi günü 'Bahçesaray Doğa Gezisi' ile devam edecek
Tüm faaliyetlere cumartesi günleri 08:30 da Beşyol Dabbaoğlu Parkı'nda başlayacağı belirtilen açıklamada, gezi ve yürüyüşüne katılanlardan istenilen malzemeler ise sırt çantası, spor ayakkabı, spor kıyafeti, günübirlik kumanya, şapka, bandana ve gözlük olarak sıralandı.