TÜBİTAK yarışmasında derece alan projeler Altınpark'ta görücüye çıktı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'nun düzenlediği ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri Altınpark ANFA Salonu'nda sergil

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'nun düzenlediği ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri Altınpark ANFA Salonu'nda sergilendi. Sergiye Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılan birbirinden ilginç projeler dikkat çekti.

Özel Yamanlar Koleji'nden Yunus Dülger ve Musa Tokgöz'ün hazırladığı optik okuyucuya alternatif olan "Opticam" büyük ilgi gördü. Dülger, optik okuyucuların 3 bin dolar civarında olduğunu ancak Opticam'in 50 lira gibi bir rakama rahatça kurulabileceğini söyledi. Ayrıca kullanımının da optik okuyuculara göre daha kolay olduğunu vurguladı.

Sergide dikkat çeken diğer bir araştırmada Tekirdağ Milli Piyango Lisesi'nden Gamze Ünal ile İlayda Uslu'nun tasarladığı Tramp-Bant idi. Tramp-Bant, günümüzde kullanılan yara bantlarına alternatif getiriyor. Bandın üzerinde bitkisel özler bulunduğunu belirten Ünül, bu özlerin yaranın daha çabuk iyileşmesine neden olduğunu söyledi.