ABD'de sahibini yangından kurtaran köpek kahraman ilan edildi

Amerika'da bir köpek, sahibinin atölyesinde çıkan yangını haber vermek için önce polisleri buldu sonra da onları olay yerine getirerek evlerinin de ya

Amerika'da bir köpek, sahibinin atölyesinde çıkan yangını haber vermek için önce polisleri buldu sonra da onları olay yerine getirerek evlerinin de yanmasını önledi.

Dünyada eşine az rastlanır bir olay Amerika'nın Alaska eyaletinde yaşandı. Köpeğin yardım için polislere ulaşması da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polis arabasındaki kameranın çektiği görüntülerde köpeğin polislerle karşılaşması, ardından da koşmaya başladığı görülüyor. Köpeği takip eden polisler yanan bir atölye ile karşılaşıyor. Yangın eve sıçramadan söndürülüyor. Sahibinin eli ve yüzü hafif derecede yanıyor.

Polisin verdiği bilgiye göre Buddy adlı köpek ve 23 yaşındaki sahibi Ben Heinrichs atölyedeyken ısıtma sisteminden kaynaklanan bir arızadan dolayı yangın çıkıyor. Sahibinin "Yardım getirmemiz gerekiyor" sözünü duyan köpek hemen yola çıkarak aynı yangına müdahale etmek için gelen polislerle karşılaşıyor.

GPS cihazı bozulduğu için yanan evi bulmakta zorlanan polislerin yardımına Buddy yetişerek bir felaketi önlüyor.

Geçen cuma yapılan törenle 5 yaşındaki köpek kahraman ilan edildi. Aynı zamanda büyük bir kemik de hediye edilen Buddy ile sahibi gurur duyuyor.

Sahibi Ben Heinrichs gazetecilere yaptığı açıklamada, "O benim kahramanım. Eğer o olmasaydı evimizi kaybedebilirdik." diye konuştu.