23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Mardin'in Savur ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
  Atatürk Anıtı ' na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak , okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi . Törene Kaymakam Arif Gül , Garnizon Komutanı Yüzbaşı Naci Yılmazlar , Savur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akgül , daire amirleri , siyasi parti temsilcileri , sivil toplum kuruluşları , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı . Atatürk Anıtı ' na çelenk sunumunun ardından kutlamalar aynı alanda devam etti . Protokol üyeleri halkın ve öğrencilerin bayramını kutladıktan sonra Savur Milli
Eğitim Müdürü Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı . Etkinlik , günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler , spor gösterileri , anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Ront , dans gösterileri , step , flüt korosu , halk oyunları gösterileri ile devam etti .
23 Nisan nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim , şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi . Okul bando takımı eşliğinde öğrencilerin resmi geçit töreni ile kutlamalar sona erdi .