Toshiba da tabletini piyasaya sürüyor

Apple'in iPad'ini piyasaya çıkarmasının hemen ardından birçok teknoloji devi de teblet PC'sini piyasaya sürüyor.

Toshiba da tabletini piyasaya sürüyor
  Japon elektronik firması Toshiba , yolda olan tablet bilgisayarlarını piyasaya sü ; rme kararı aldı . Toshibanın bö ; yle bir karara varmasındaki en ö ; nemli etken ise , firmanın satış grafiğinde keskin bir yü ; kseliş gö ; rmek istemesi .
Toshiba , 2010 ' un ilk ç ; eyreği iç ; eriisnde ABD ' deki satışlarında %50 gibi bir artış gö ; rerek dü ; nyanın en bü ; yü ; k beşinci PC ü ; reticisi olma unvanını elde etti . Firma 2010 Ocak - Mart periyodu iç ; erisinde 1 . 5 milyon ü ; nite satmayı başardı . Ancak Toshiba dijital ü ; rü ; nlerinden sorumlu Jeff Barney ' e gö ; re , satışlarını katlamaları , bir bakıma ' level ' atlamaları gerekiyor . Barney , satışlar artmasıyla birlikte fiyatların dü ; şeceğini belirtiyor .
Barney aynı zamanda Toshiba ' nın tablet bilgisayarlarından ve Windows 7 kullanması gü ; ndemde olan ç ; ift ekranlı cihazlarından bahsetti . Kendisi , Apple ' ın gereğinden fazla yü ; ksek biç ; imde fiyatlandırılmış olan ' oyuncağının ' aksine , Toshiba tablet fiyatlarının Netbook ' larla aynı olacağını , bunun yanında işletim sistemi olarak Windows 7 ve Google Android kullanılacak . Jeff aynı zamanda Google Android işletim sistemli cihazların daha ucuz olacağını , ç ; ü ; nkü ; bu işletim sistemi lisans bedelinin Microsoft Windows 7 ' ninkine oranla daha dü ; şü ; k olduğunu belirtti .
Firmanın tablet bilgisayarlar konusundaki istekli hareketlerinin sınırlı olmadığını Barney ' nin verdiği bilgilerden anlayabiliyoruz . Bu tarz cihazlar iç ; in oluşan pazar gü ; n geç ; tikç ; e daha ç ; ok rağbet gö ; rü ; r hale geliyor . Ö ; ngö ; rü ; ler ise , 2014 yılına kadar 50 milyona kadar cihaz dağıtımı yapılacağı yö ; nü ; nde . Ancak ulaşması kolay bir rakam değil . Evet , tabletç ; i belli bir kitle oluşmaya başladı , ancak ç ; oğu kullanıcı tablet bilgisayarların yakınından geç ; meyecektir . Bu durumu tam tersine ç ; evirebilmek iç ; in , ü ; reticilerin mü ; mkü ; n olduğunca nitelikli ü ; rü ; nler ortaya koyması gerekir .
Son olarak Dell ve HP ' nin yaptığı gibi Toshiba da tablet bilgisayarlarını yıl iç ; inde piyasaya sü ; receğini belirtti .