Danimarka'dan Gelen Öğrenciler Başkan Kocadon'u Ziyaret Etti

Danirmarka'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen bir grup öğrenci, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Kopenhag Üniversitesi ve Helsingör Lisesi öğrencilerinden oluşan 33 kişilik öğrenci grubunun Coğrafya ve Antik Yunanca dersleri kapsamında Bodrum'a geldikleri öğrenildi. Üniversitede görev yapan profesörler Gorm Tortzen, Bent Christensen ile lisede coğrafya öğretmeni Anders Maegaard Nielsen eşliğindeki öğrencileri makamında kabul Başkan Kocadon, konuklarına Bodrum'u seçtikleri için teşekkür etti teşekkür etti. Başkan Kocadon, "Tarihin babası Heredot. Bodrumludur. Dünyanın 7 harikasından biri olan
Mausoleion Bodrum'dadır. Dünyanın en eski batığı sualtı arkeoloji müzemizde sergilenmektedir. Artık bu konuda Bodrum'un birer tanıtım ve Kültür elçisisiniz" dedi.
Başkan Kocadon ayrıca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün burada gerçekten çok sıcak bir atmosfer oluştu. Güzel bir kardeşlik köprüsü kuruldu. Danimarka'dan istediğimiz turist sayısını yakalayamadık. Bu tür güzellikler bu konuda olumlu yansıma sağlayacaktır. Danimarka'da turizm fuarına katılmıştık. Bugün bizleri ziyaret eden misafirlerimizi, katılacağımız ilk fuarda Danimarka'da kendilerini, okullarını ziyaret edeceğim" diye konuştu.
Öğrencileriyle Bodrum'a gelen Gorm Tortzen de, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını söyleyerek, "Danimarka'da, sosyal yönden aktif Türk arkadaşlarımız var. Buraya gelişimizdeki amacımız tarihi yerleri gezmek. Ancak genel anlamda Türkiye'ye ilgimiz, merakımız var. Bodrum Lisesi'ni de ziyaret ettik. Bodrum Lisesi'ndeki öğrencilerle karşılıklı ziyaretler yapılması konusunda düşüncelerimiz var" dedi.
Bu arada, ziyarette yer alan öğrenciler arasında üniversitede okuyan 2 Türk öğrencisinin de bulunduğu öğrenildi. Aileleri ile Danirmarka'da yaşayan İmran Uzuner ve Sultan Çoban, ziyarette iki taraf arasında köprü olarak, yapılan konuşmalarda rehberlik yaptı. İkram edilen mandalina gazozlarını içerek sohbetlerini sürdüren öğrenciler, Bodrum'da gördükleri misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını söyledi.
Başkan Kocadon, ziyaretin sonunda kendi adlarına ve Helsingör Belediyesi adına hediye veren öğrencilere kendiside çeşitli hediyeler verdi. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi ve diğer tarihi yerleri gezecek olan öğrencilerin hafta sonu Bodrum'dan ayrılarak Danirmarka'ya dönecekleri belirtildi.