Batman'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Batman'da binlerce kişi Nevruz'u bayram havası içinde kutladı

Batman'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı
Batman'da binlerce kişi Nevruz'u bayram havası içinde kutladı. Halayların çekildiği, zılgıtların eksik olmadığı nevruz kutlamalarda terör örgütü PKK'nın bayrakları ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan posteri açıldı.
KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınıp cezaevine gönderilen Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da posterlerinin taşındığı Nevruz kutlamalarında PKK yanlısı sloganlar atıldı.

Kutlamalara BDP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Avrupa parlamentosu üyesi Feleknaz Uca ile çok sayıda BDP'li Belediye Başkanı ve partili katılırken Kürt sanatçıların söylediği şarkılarla coşan Batmanlılara hitaben konuşan Barış ve Demokrasi Batman Milletvekili Bengi Yıldız, AK partini hükümetini eleştirdi. Yıldız, şöyle konuştu: "Yargı reformu adı altında sunulan pakette HSYK'de Kemalist düşüncedeki insanları değiştirerek yeşil sermayeye yönetimi teslim etmeye çalışıyorlar. HSYK'yı AK Parti'nin yönetimine devretmek istiyorlar. Bizler BDP olarak bu paketin arkasında durmayacağız. Kürdistan dağına taşına 'Önce vatan' yazarak birlik beraberlik sağlamaya çalışıyorlar. Önce vatan yerine 'Önce insan' yazılmadıkça barış sağlanamaz. Şimdi de parti kapatılmasına karşı Venedik kriterlerini öne sürüyorlar. Venedik kriterlerinde partiler şiddete bulaşmayacak diyorlar. Bugüne kadar kapılana partilerimizin ve yöneticilerimiz nerede şiddete bulaştı?

Parlamentoda toplam 380 davamız var. Bu davalarda sırf bu meydanlarda 'Sayın Öcalan' demiş diye dava açılmıştır. Türkiye'de 3,5 milyon Kürt'ün iradesi Sayın Öcalan diyorsa bundan sonra 40 parti de kapatılacak ve biz de bu suçu işlemeye devam edeceğiz" dedi.

"TRT 6 (ŞEŞ) İLE KÜRT HALKININ SANATI GERÇEK ANLAMDA YANSITILMIYOR"

Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi yıldız, TRT 6'nın, Kürt halkının sanat ve kültürünü yansıtmadığını öne sürdü. Yıldız, eskiden Irak'ta da böyle televizyonlar vardı. Ancak bu televizyonlar oradaki Kürt halkına adeta hakaret edercesine yayın yapıyorlardı. TRT 6'ya İstanbul'da pavyonlarda çalışan sanatçılar çıkartılıyor. Bu yapısıyla TRT 6 Kürt halkının sanat ve kültürüne hizmet etmiyor" diyen Yıldız Kürt halkının bu televizyona prim vermeyeceğini söyledi.

İktidarın yüzde 10 baraj sistemiyle Avrupa Birliği'ne asla girmeyeceğini dile getiren Bengi Yıldız, "Avrupa'da baraj yüzde 5, Rusya'da yüzde 7 iken Türkiye'de bu rakam yüzde 10'dur. Parlamentoda Kürtler temsil edilmesin diye bu baraj sistemi getirilmiştir. Bizler diyoruzki bir yıl içinde verdiklerinizi bizden alınız. Bizden aldığınız belediye başkanlarını, cezaevlerine attığınız çocukları geri veriniz. Yoksa söke söke onları oradan çıkaracağız. Binlerce çocuk 10-15 yıl cezalarla karşılaşıyorlar. Diyoruz
ki ROJ Tv'den vazgeçin. ROJ Tv Kürtlerin sesi olmaya devam edecek ve demokratik olmayan ellerinizi Kürtler üzerinden çekin" dedi.

Avrupa parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uça ise "Avrupa Birliği'ne gireceğim diyenler her şeyden önce bu milletin isteğine kulak vermeliler. İnsan küçük bir çocuğu gözaltına alıp onu terör adıyla anarsa o zaman siz ne yaparsanız yapın birliğin yolu size kapalı olacak. Siz bu çocukları kabul etmediğiniz sürece de kapalı kalacak" dedi.

Öte yandan, Batman'daki Nevruz kutlamalarını Almanya'dan gelen 17 parlamento üyesi izlerken Nevruz ateşini cezaevinde bulunan belediye başkanı Nejdet Atalay'ın eşi Devrim Atalay yaktı. Kutlamalar, Kürt sanatçıların söylediği şarkılarla devam etti.