Millet Derneği'nden Sözde Ermeni Soykırımı İddialarıyla İlgili Açıklama

Millet Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bilal Tanrıverdi, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili 'Saldırgan haçlı emperyalizmi politik atakta' dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapan Millet Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bilal Tanrıverdi, ABD temsilciler meclisinin ardından İsveç parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili kararı kabul etmesine tepki gösterdi.
Bilal Tanrıverdi, tarihimizin sadece kendi insanımızı değil insanlığı da yükselttiğine dikkat çekerek, "Bu konu Türk milletinin asla kabul edemeyeceği bir saldırıya dönüştürülmüştür. Bu noktada medeniyetler tarihi gündeme gelir. Medeniyetler ittifakı vaveylası arasında sonucu hükümranlık haklarımıza müdahaleye varabilecek organize bir iftira kampanyası ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki bu iftira kampanyası beynelmilel politik güçlerin ülkemizdeki ileri karakolu ve misyoneri konumundaki sanatçı, aydın ve
yazar zevatın başlattığı imza kampanyası ile paralellik arz etmektedir. Bu gün hesaba çekilmek istenen Türk Milleti arkadan hançerlenen millettir. İhanet, Komitacılık ve Militarizm benim kültürümde ve dünya görüşümüzde asla yeri olamaz. Soykırım, karanlık harpler ve kanlı ihtilaller ancak ve ancak batı medeniyetinin merkezinde ki, kraliyet saraylarının karanlık dehlizlerinde tezgahlanır" dedi.
Tanrıverdi, "Tarihimizin doruk noktasında sadece kendimizi değil, insanlığı da beraberimizde yükseltmiştik. Biz çökertilirken insanlık da beraber çöktü. Komitacılık ve ihanetle tanışmamız milletimizin kader yolculuğunda, 1915'lerdeki yol kavşağında rastlaştık. Çatı çökerken çatırdayan çatının gürültüsü içerisinde her türlü haşerenin ev sahibine saldırması hangi alemde rastlanır. Bunu Türk milletinin ve insanlığın taktirine bırakıyoruz. Ne yazık ki insanlık tarihi ve Türk milleti bir ilki yaşadı.
Asırlarca himayesinde koruduğu insanların cephe gerisinde saldırı ve ihaneti ile karşı karşıya geldi. Tarihçilerin ortak kanaati ve tespiti budur" şeklinde konuştu.