Mamak'ta Halk Oyunlarına Büyük İlgi

Mamak Belediyesi tarafından Kültür Merkezi konservatuar bölümü bünyesinde açılan halk oyunları kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Trabzon'dan Kırklareli'ne, Artvin'den Şanlıurfa'ya kadar çeşitlilik gösteren halk oyunları kurslarında 230 kişi eğitim görüyor. Halk oyunlarını tanıtmak ve yaşatmak amacıyla faaliyet gösteren kurslara katılan öğrencilerin yaşları 12 ila 25 arasında değişiyor. 15-16 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek İlköğretim Okulları Arası Halk Oyunları Yarışması'na hazırlanan ekiplerin çalışmalarını izleyen Belediye Başkanı Mesut Akgül, halk oyunlarının kültürümüzün yaşayan en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.
Akgül, "Biz bu değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak, geniş kitlelere tanıtmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak zorundayız" diye konuştu.
Başkan Akgül, "Ülkemizin hemen hemen her yöresinde değişik kıyafetler içerisinde, çeşitli oyunlar oynanıyor. Bu da kültürümüzün ne kadar zengin olduğunun bir göstergesi. Yerel yönetimler olarak kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. MKM işlevsel bir şekilde Ankara'nın kültür ve sanat hayatına katkılar sunmaya, ilçe halkını sanatın güzellikleriyle buluşturmaya devam ediyor" dedi.