Mmo'da Organ Bağışı İle İlgili Söyleşi Düzenlenecek

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, 'Kan verelim can katalım' kampanyası ile kan bağışında bulunacaklarını söyledi.

Peri, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce karaciğer yetmezliğinden kaybettikleri MMO Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Yanıç'ın ölümüyle ilgili Gaziantep Kilis Tabip Odası ile birlikte Organ Bağışı konulu söyleşi düzenleyeceklerini belirtti. Peri, "Biliyoruz ki tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli bir sağlık sorunudur. Ne yazık ki organ ve doku nakli bekleyen hastalarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde 30 binden fazla kişinin,
organ nakli yapılmadığı takdirde ölüm riski taşıdığı tahmin edilmektedir. Bu nedenle organ bağışı konusunda yanlış bilinen veya bilinmeyen konuların ele alınacağı söyleşinin de faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Bunun yanında toplantıya katılan üyelerimiz ile birlikte Kızılay'a kan bağışında bulunularak, 'Kan verelim can katalım' düşüncesi ile ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Kızılay aracılığı ile destek olunacaktır" dedi.
Peri, etkinliğin 26 Şubat 2010 Cuma günü saat 18.00 ile 20.00 arasında MMO Gaziantep Şubesi'nde gerçekleştireceklerini ve etkinliğe, üyelerinin yanısıra destek olmak isteyen kurum ve kuruluşlar ile vatandaşları da beklediklerini kaydetti.