KASİAD, KOBİ'lere kurumsallaşmayı anlatacak

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), AB Hibe Programları bünyesinde fonlanan 'Kayıtlı İstihdamı Destekleme Projesi' çerçevesinde, KOBİ'

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), AB Hibe Programları bünyesinde fonlanan 'Kayıtlı İstihdamı Destekleme Projesi' çerçevesinde, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak ve kurumsallaşma yönünde gelişmeleri için eğitim programı başlattı.

Düzenlenen toplantıya, proje kapsamında verilecek egitim, danışmanlık hizmetlerinden istifade etmek isteyen ve ön başvurulardan seçilen 30 KOBİ temsilcisi iştirak ediyor.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, kayıt dışı istihdamın Türkiye'nin en önemli problemlerinden olduğunu, özellikle Samsun'da kayıt dışı istihdam oranının ülke ortalamasının çok üzerinde bulunduğuna dikkat çekti.

KASİAD tarafından gerçekleştirilen 'Kayıtlı İstihdamı Destekleme' projesinin bu anlamda Samsun'a çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Hacıkerimoğlu, "Bu proje ile eğitim alacak KOBİ'ler, kurumsallaşma ve rekabet edilebilirlik konusunda önemli deneyimler kazanacak, kayıt dışı istihdamın önüne geçme konusunda örnek firmalar olacak. Biz proje ortaklarından birisi olarak buna inanıyoruz." dedi.

KASİAD tarafından düzenlenen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, KASİF ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ortağı olduğu proje 75 saat sürecek. Üniversiteden gelecek olan eğitmenlerin vereceği derse Samsun'daki KOBİ'lerden ilginin fazla olduğu vurgulandı.