BKT, Arnavutluk'ta yılın bankası seçildi

Çalık Grubu bankası 'Banka Kombetare Tregrate -BKT (Milli Ticaret Bankası), İngiliz Financial Times gazetesinin bankacılık sektör dergisi 'The Banker'

Çalık Grubu bankası 'Banka Kombetare Tregrate -BKT (Milli Ticaret Bankası), İngiliz Financial Times gazetesinin bankacılık sektör dergisi 'The Banker' tarafından Arnavutluk'ta 2010 yılının bankası seçildi. BTK'nin ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta aldı.

Londra'da Intercontinental Park Lane Hotel'de gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye'den Banka Kombetare Tregrate (BKT) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta da hazır bulundu. The Banker dergisinin editörü Brian Caplen'in açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan BBC muhabiri ve sunucusu Miachael Buerk, ödüllerin sahiplerini açıkladı.

BKT, dünya genelinde 146 bankanın ödüllendirildiği gecede, Arnavutluk'un en iyi ulusal ticaret bankası ödülüne layık görüldü. BKT'nin ödülünü, BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, The Banker dergisi editörünün elinden aldı.

BKT, Arnavutluk'un en eski ticari bankası olup, 1.5 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ile yüzde 17'lik Pazar payına sahip. 17 Ekim 2000 tarihinde özelleştirilen bankanın ortaklık yapısında uzun süre yer alan Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation –IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan ( European Bank for ReconstructionDevelopment- EBRD), 29 Haziran 2009 tarihinde azınlık hisselerini de devralan Çalık Grubu, bankanın tüm hisselerinin sahibi durumunda.

Arnavutluk'ta 58 ve Kosova'da 13 şubesi bulunan ve bölgenin en büyük Arnavut bankası olan BKT, daha önce de birçok ödül aldı. BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, BTK'nin 2009 yılında da Finance Central Europe dergisi tarafından 'Güney-Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası' seçildiğini ve son üç sene boyunca Japon derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating tarafından AAA (Alb) notunu alan tek Arnavutluk bankası olduğunu belirtti.

BKT, 26 Ekim 2010 tarihinde de elektronik bankacılık ürünlerinin lansmasını yapmış ve başta Arnavut Başbakanı Prof. Dr. Sali Berişa olmak üzere davetlilerin övgü ve destek sözlerine mazhar olmuştu.