Prof. Dr. Hüseyin Algül: Peygamberi sevmek sözle olmaz, seven sevdiğini örnek alır

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Algül, "Peygamberi sevmek sözle olmaz. Seven sevdiğini örnek alır. Onu seven yanlış yapmaz." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Algül, "Peygamberi sevmek sözle olmaz. Seven sevdiğini örnek alır. Onu seven yanlış yapmaz." dedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Ümit Burcu Derneği'nin belediye salonunda düzenlediği ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Algül'ün konuşmacı olarak katıldığı "Peygamber Efendimizin (sav) hayatında tebliğ metodu" konulu konferans yoğun ilgi gördü. Salona gelen vatandaşlar dernek görevlileri tarafından şeker ve gülsuyu ile karşılandı.

Prof. Dr. Hüseyin Algül, şunları söyledi: "Peygamberimiz (sav) Kur'an-ı okudu, sevdi ve yaşadı. Onun öğretmeni Allah'tır. Allahü Teala onu ilahi medresede eğitti. Onun hayatı bize örnek olarak gösterildi. Ahirette mutlu olmak isteyenler için Peygamberimizde en güzel örneklik vardır. Dürüst, sağlam durmak ve çalışmak için en iyi örnek peygamberimizdir. Peygamberi sevmek sözle olmaz. Seven sevdiğini örnek alır. Onu seven yanlış yapmaz. Her şeyden çok onu sevmezseniz mümin olamazsınız. Allah'ı ve Resülünü birlikte sevmeli. Allah'a ve Resulüne inananlar ibadetlerini sürekli yapar. İbadet eden insan boş söz söylememeli. İbadet huşu içinde yapılmalı."

Konferansın ardından Kimse Yok Mu Derneği ve Seydişehir Ümit Burcu Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Pakistan ve Kars Kağızman kurban organizasyonuna katılan hayırsever vatandaşlar plaket ve şiltle ödüllendirildi. Plaket töreninde konuşan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, "Ülkemizin ve dünyanın her tarafında faliyetleri olan bu hareketin Seydişehir temsilcilerini kutluyorum. Yurt dışı gezi ve proğramlarımızda oradaki okulun öğrencileri öğretmenleri ve işadamları bizi yalnız bırakmıyorlar. Bayramda rahatını ve ailesini bırakıp ihtiyacı olanlar için çalıştılar. Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda kitapların imzalayan Prof. Hüseyin Algül'e Seydişehir Müftüsü Sıtkı Beydilli çiçek verdi.