Kara Kış Çırgan Köyünü Esir Aldı

Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı Çırgan köyünde yaşayan vatandaşlar, 10 günden bu yana yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle geceleri karanlıkta yaşıyor

Kara Kış Çırgan Köyünü Esir Aldı
Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı Çırgan köyünde yaşayan vatandaşlar, 10 günden bu yana yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle geceleri karanlıkta yaşıyor. Çarşı merkezine 20 kilometre uzaklıktaki köye İl Özel İdaresi'nin kar küreme aracının haricinde hiçbir yetkilinin gelmemesine öfkelenen köy sakinleri, kara kışın geçmesini bekliyor. Kar kalınlığının 30 santimetreyi aştığı köye 10 günden beri elektrik verilemiyor.
Köyün elektrik hattının 2004 yılında yenilenmesi ile başlayan elektrik çilesini her yıl yaşadıklarını dile getiren köyün muhtarı, her kar yağdığında yetkililerin kapısını çaldığını söyledi.
Elektrik ve telefon telleri kopunca çaresiz yetkililerin gelmesini beklediklerini belirten köy sakini 53 yaşındaki Hasan Koca, şöyle konuştu: "Buraya ilk kar 10 gün önce düştü. Ben aslında İstanbul'da oturuyordum. Ama kar yağınca mahsur kaldık. Yakacak odun bile bulamadık. Aldığımız kömür ise yanmıyor. Dört duvar arasında tıkılı kaldık. Şehre inemiyoruz. Sadece ulaşım yolumuz açıldı. Ama hem elektrik hem de telefon hatlarımız koptu."
TÜFEKLE GECE NÖBETİ
Geceleri sobanın ateşi ile aydınlandıklarını dile getiren 51 yaşındaki Nazmiye Koca da elinde tüfekle gece nöbet tutuyor. Vahşi hayvanların kar nedeniyle köylerine kadar geldiğini belirten Koca, şunları söyledi: "Hayatla bağlarımız kopunca çaresiz bekliyoruz. Geceleri elektrik olmayınca köye domuz, ayı ve çakal gibi vahşi hayvanlar geliyor. Çoluk çocuğumuz tehlike altında olunca ben de elimde tüfekle bekliyorum. Sürekli korku içindeyiz. Bir an önce gelip elektriğimiz ve telefon hatlarımızı yapsınlar."

Köy azası 47 yaşındaki Aytekin Karakuş, cep telefonlarının şarjının bitmesi nedeniyle Sivas'a vatani görevini yapmaya giden oğluyla 10 günden beri irtibat kuramadığını dile getirdi. Kendi köylerinin elektrik hatlarının kopmasına rağmen yakınlarındaki köylerinde elektrik olduğunu anlatan Karakuş, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim köy merkeze bağlı. Aşağıdaki köy Kdz. Ereğli ilçesine bağlı. Onların elektrikleri var bizim elektrik hatlarımız koptu. Kimse bize yardımcı olmuyor. Oğlumu Sivas'a askere
gönderdim, 10 günden bu yana irtibat kuramıyoruz. Belki aradı ama ulaşamadı. Elektrik olmayınca cep telefonlarını da şarj edemiyoruz. En son 10 gün önce aşağıdaki köye gidip cep telefonumu şarj edebildim. En son oğlumla o zaman görüşebildim."
Köyde yaşayan 60 yaşındaki Hakibar Dağkıran da elektriklerin olmadığı telefonların çalışmadığı köyde yetkililerin yolunu gözlediğini söyledi.
(OA-HO-Y)