Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanı Dost Hakkını Arayacak

Yönetim Kurulu üyelerinin istifa etmesiyle münfesih duruma düşen AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost, gerek parti içi gerekse hukuki olarak hakkını arayacağını söyledi.

İl Başkanı Mehmet Geldi ve arkasında bulunan milletvekili Hacı Hasan Sönmez'in baskıları sonucu yönetim kurulu üyelerinin zorla istifa ettirildiği yönündeki iddialarını sürdüren Dost " İl Başkanı arkasında bulunan milletvekili ile beraber yönetim kurulu üyelerimi baskı ve vaatlerle istifa ettirmiştir. Bununla da kalmayarak henüz ben görevdeyken, parti binamızın kilitleri değiştirilmiş, bilgisayarına, defter ve evraklarına el konulmuş parti binasına girmem engellenmiştir" dedi.
Yapılan bu uygulamanın Siyasi Partiler Kanunu'na göre suç olduğunu da ifade eden Dost, "İl Başkanımız Mehmet Geldi ve arkasında bulunan milletvekili Siyasi Partiler Kanunu'nun 113. maddesine göre suç işlemişlerdir. Parti kilidinin değiştirilmesi, bilgisayar ve parti evraklarına el konulmasını noter huzurunda tespit ettirdik ve yasal işlem başlatılması için avukatımıza vekalet verdik. Ayrıca parti içerisinde haksızlığa uğradığım için genel merkezimize de başvurdum. Dolayısıyla hem hukuki hem de parti içi hakkımı sonuna kadar arayacağım. Partimizin bir takım menfaatler uğrunda koşan kişiler tarafından zarar görmesini istemiyorum" diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Geldi'nin parti içi kadrolaşma çabasında bulunduğunu da iddia eden Dost "Apaçık ortadadır ki Sayın Geldi, kendi kadrosunu kurarak güçlenme çabasındadır. Kendisine itaat eden yanlışına bile doğru diyecek karşısında muhalefet yapmayacak ilçe başkanları istiyor. Ben ise sadece partimin doğruları ve çıkarları uğruna mücadele eden bir ilçe başkanı oldum. Bundan dolayı da partim tarafından üç defa ödüllendirildim. Madem ki bir başarısızlığım vardı niçin partim beni üç defa ödüle layık görmüştür" ifadelerini kullandı.