Gezmek İçin Taksi Gasp Etti

İzmir'in Konak ilçesinde akşam saatlerinde şoförünü 4 yerinden bıçaklayarak ticari taksiyi gasp eden zanlı gezdiği taksi ile birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saat 23.00 sıralarında Basmane semti 945 ile 961 sokakların kesiştiği noktada meydana geldi. 35 T 6631 plakalı ticari taksiye müşteri gibi binen bir kişi taksi şoförü Ahmet Yumuşak'ı bıçakla tehdit ederek taksiden inmesini istedi. Taksi şoförünün direnmesi üzerine taksiye müşteri gibi binen ve isminin Recep Tatar (19) olduğu öğrenilen zanlı, taksi şoförünü 3 kez göğsünden bir kez de kolundan bıçakladı. Taksi şoförü Ahmet Yumuşak'ı arabadan atan zanlı, gasp ettiği
otomobille gezmeye başladı. Taksi şoförü Yumuşak, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

OTOMOBİLLE BİRLİKTE YAKALANDI
Olayın hemen ardından çalışma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri ticari taksinin Kapılar semtinde olduğunu tespit etti. Fark edildiğini anlayarak kaçmak isteyen zanlı Recep Tatar kovalamaca sonucu yakalandı. Gasp edilen ticari taksi de ele geçirildi.
Taksi şoförünü yaralayarak, taksiyi gasp eden Recep Tatar'ın, sorgulanmak üzere götürüldüğü Gasp Büro Amirliği'nde verdiği ilk ifadede, taksiyi gezmek için kaçırdığını söylediği öğrenildi. Zanlının emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.