Karabey Köyüne Kanalizasyon Sistemi Yapılıyor

Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Karabey köyüne kanalizasyon şebekesi ve fosseptik çukuru yaparak, köyün en büyük sıkıntısını gideriyor.

Karabey Köyüne Kanalizasyon Sistemi Yapılıyor
Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kaymakamlığı Tosya'ya bağlı köyleri, daha modern yaşam alanları haline getirmek için yoğun çalışmalar yapıyor. Tosya'ya bağlı 16 köyde kanalizasyon çalışması yapıldı. 12 köyde çalışmalar tamamlanırken, 4 köyde ise çalışmalar bitmek üzere. Tosya'ya 19 kilometre mesafede Karabey köyünde, İller Bankası destekli olarak, Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kanalizasyon sistemi yaptırılıyor. Tosya Kaymakamlığı Köyle Hizmet Götürme Birliği tarafından 224 bin TL proje bedeli ile Karabey köyüne yaptırılan kanalizasyon sistemi, 3 bin 24 metre kanalizasyon borusu ve fosseptik çukurundan oluşuyor. Yıllardır özlemini çektikleri kanalizasyon sisteminin yapımına başlanmasının mutluluğunu yaşayan Karabey Köyü Muhtarı Mahmut Çalışkan, "Köyümüzün en büyük sorunun yapılan bu çalışmalar ile bitecek olması bizleri çok mutlu etti. Tosya Kaymakamlığı sayesinde köyümüzde bir çok alt yapı çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalardan biri ve en büyüğü olan kanalizasyon sisteminin ve fosseptik çukurunun yapılması, bizlerin daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarına çok büyük katkılar sağlayacak. Bu çalışmalar sayesinde köyümüzde yaşamak hem daha sağlıklı hem de daha modern bir hal alacak. Bizleri düşünerek köylerimizi devamlı ziyaret ederek bizler ile tek tek ilgilenen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz başta olmak üzere, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Recep Keçeci ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz de, "Tosya Kaymakamlığı olarak, Tosya'ya bağlı tüm köylerimizin ihtiyaçlarını ve vatandaşlarımızın isteklerini imkanlarımız dahilinde ivedilikle karşılıyoruz. Bir program dahilinde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorunların yerinde görerek inceliyor ve çareler üretiyoruz. Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak Karabey köyümüzde, İller Bankası'nın desteği ile kanalizasyon çalışması yapıyoruz. Bir ülkenin gelişmişliğinin de bir simgesi olarak gösterilebilecek olan altyapı konusu, hem insanların yaşama standardını hem de sağlık standardını ve çevre kalitesini doğrudan etkileyen, düzenli bir şehircilik açısından da oldukça önem taşıyan özelliğe sahip olduğundan ihmali göz ardı edilemeyecek bir konudur. Karabey köyünde yapılan 224 bin TL bedelli proje; 3 bin 24 metre boru döşenmesini ve fosseptik çukurunu kapsamakta. Yapılan bu çalışmalar sayesinde bir köyümüzün daha kanalizasyon sistemini bitirmiş olacağız" dedi.