Hepar Atatürk'ü Anma Haftası Nedeniyle Açıklama Yaptı

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İl Disiplin Kurulu Başkanı Faruk Uğur, Atatürk'ün bu ülke insanına bağımsız ve borçsuz bir ülke bıraktığını söyledi.

Hepar Atatürk'ü Anma Haftası Nedeniyle Açıklama Yaptı
10 Kasım Atatürk'ü anma haftası ile ilgili basın açıklaması yapan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İl Disiplin Kurulu Başkanı Faruk Uğur,"72 yıl önce Atamız aramızdan ayrıldığında bizlere tam bağımsız ve borçsuz bir ülke bırakmışken, bugün ekonomik yönden rekor derecede borçlu siyasi yönden de yarı bağımlı bir ülkeye dönüştürülmüştür" dedi.
Atatürk'ün ölümünden sonra iç ve dış düşmaların ortaya çıktığını belirten Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sağlığında sinmiş olan iç ve dış düşmalar, ölümünden hemen sonra ortaya çıkmış ve ilk iş olarak eğitim politikasıyla halkı Cumhuriyet devrimlerinden uzaklaştırılmış, NATO aracılığıyla 2. dünya savaşının sonunda elde kalan silah artıklarını verdikleri kredi karşılığında satarak ordu'yu kendine bağlamış ve halka üretimi değil tüketimi, çalışmayı değil tembelliği hedef göstermişlerdir. Türkiye bugün kendine yeten bir tarım ülkesinden çıkarak sıradan bir Afrika ülkesine dönüştürülmüş, her türlü gıda maddesi dışarıdan alınır hale getirilmiş, dedelerimizin canları pahasına yarattıkları Cumhuriyet'in tüm kazanım ve birikimleri satılıp savulmuş, asgari ücrete çalışan bir işçi günde yarım kilo ete, 2 kilo domatese çalışır hale gelmiştir. Halkımız sefalet ve cehaletten beslenenlerin pençesinde harap ve bitap durumuna düşürülmüştür" şeklinde konuştu.
Hak ve Eşitlik Partisi olarak söz verdiklerini ifade eden Uğur konuşmasını şöyle tamamladı: "Gözün arkada kalmasın, önderimiz Osman Pamukoğlu'nun vurguladığı gibi Türk kadınları ve erkekleri olarak milletimizi özlediğin yüksekliğe çıkaracağız. Çünkü bugün bizin için 11 Kasım 1938'dir." diyerek konuşmasını tamamladı.