İhlas Yayın Holding, borsada işlem görmeye başladı

İhlas Holding'in 6'ncı şirketi İMKB'de işlem görmeye başladı. TGRT HABER TV, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi'nin de aralarında yer aldığı 10 şi

İhlas Holding'in 6'ncı şirketi İMKB'de işlem görmeye başladı. TGRT HABER TV, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi'nin de aralarında yer aldığı 10 şirketi bünyesinde bulunduran İhlas Yayın Holding Anonim Şirketi, 'Bu Güce Ortak Olun' sloganıyla yüzde 25'lik hissesini 25–26 Ekim tarihlerinde talep toplama yöntemiyle halka arz etmişti. Yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar, 50 milyon lot hisseye yoğun ilgi gösterdi ve arz edilenin 5 katı talep alındı. Şirket, bunun üzerine ek satış hakkını kullanarak, halka arz miktarını, sermayenin yüzde 28,75'ine denk gelen 57 milyon 500 bin lota çıkardı. 1,30 TL'den, 'IHYAY' koduyla ulusal pazarda işlem görmeye başlayan İhlas Yayın Holding hisseleri, ilk seansı 1,43 TL ile tavan fiyattan kapattı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) açılış gongu bu kez İhlas Yayın Holding AŞ için çaldı. Gong çalma töreninde konuşan İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, en başarılı halka arzı yaptıklarını ve 5 kat taleple karşılaştıklarını söyledi. Ören, bu yıl, İhlas Gazetecilik AŞ'nin ardından ikinci şirketlerini halka arz etmelerinin mutluluğunu yaşadığını da belirtti.

Törene Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İhlas Holding Gelişim Grubu Başkanı Ferruh Işık, OYAK Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral, TGRT Haber TV Genel Müdürü Murat Akgiray, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Finans Koordinatörü Mustafa Selçuk, İhlas Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Mali İşler Koordinatörü Mahmut Kemal Aydın ve iş adamları katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda; İMKB Başkanı Erkan, İhlas Yayın Holding'in başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini ifade ederken, SPK Başkanı Akgiray, İhlas Yayın Holding'in halka arzının, diğer kuruluşlara örnek olmasını istedi.