Suç Ortakları, Trafoda Can Çekişen Arkadaşlarını Ölüme Terk Etti

Bursa'da, kablo çalmak için trafoya giren 2 hırsızdan biri akıma kapılarak hayatını kaybetti

Bursa'da, kablo çalmak için trafoya giren 2 hırsızdan biri akıma kapılarak hayatını kaybetti. Dışarıda bekleyen 2 hırsız ise arkadaşlarının yaralandığını fark edince vatandaşlardan yardım isteyip olay yerinden kaçtı.
Edinilen bilgiye göre, Geçit Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin arkasındaki elektrik dağıtım merkezine ait trafodan kablo çalmak isteyen İrfan Özdemir, Recep G. (32) ve Servet S. (23), 16 K 6829 plakalı kamyonetle olay yerine gitti. Trafoya giren İrfan Özdemir kabloları keserken, Servet S. kapıda, Recep G. ise kamyonette beklemeye başladı. Yaklaşık yarım saat boyunca içeride kabloları kesen İrfan Özdemir cereyana kapılınca trafoda patlama oldu.
Recep G., patlama sesi üzerine arkadaşlarının yanına gidince korkunç manzara ile karşılaştı. İrfan Özdemir'in ağır yaralandığını gören Recep G. ve Servet S., arkadaşlarını yol kenarına götürdükten sonra Ferdi G. (27) ve Ferhat Ç. (36) isimli vatandaşları olay yerine çağırıp kayıplara karıştı. Ferdi G. ve Ferhat Ç., yol kenarında yatan yaralıyı araçlarına alıp Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Yanık tedavi bölümüne kaldırılan zanlı kurtarılamadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yaralıyı hastaneye götüren Ferdi G. ve Ferhat Ç.'nin ifadelerinden yola çıkarak Servet S. ve Recep G.'yi Emek Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı. Zanlılardan Servet S., yaralı arkadaşlarını Recep G.'nin bırakıp kaçtığını söylerken, Recep G. ise olay saatinde başka bir yerde olduğunu iddia etti. Zanlıların sorgusu devam ediyor.