Wikileaks belgeleri: İran dini lideri Hamaney kanser

Gizli ABD diplomatik yazışmalarının yayımlayan Wikileaks internet sitesinde yer alan bir belgeye göre, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kanse

Gizli ABD diplomatik yazışmalarının yayımlayan Wikileaks internet sitesinde yer alan bir belgeye göre, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kanser olduğu bildirildi.

Fransız Le Monde gazetesi, Wikileaks'e dayanarak verdiği haberde, İran dini lideri Hamaney'in kanser olduğu bilgisine yer verdi. Haberde, Tahran'a sık ziyaret yapan İranlı olmayan Orta Asyalı bir işadamının, "bir tanıdığından İran eski Devlet Başkanı Ali Ekber Rafsancani'nin kendisine İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in son aşamada kan kanseri olduğu ve birkaç ay içinde öleceği" bilgisini verdiği belirtildi. Olay ile ilgili bilgilerin ABD gizli belgelerinden Ağustos 2009 tarihinde yer aldığı belirtildi.

ABD diplomatı tarafında yazılan belgede, Rafsancani'nin Hamanay ile ilgili hastalık haberinin öğrenmesi üzerine kendisinin halef olarak hazırlıklara başladığı kaydediliyor.