Toplum Destekli Polis'ten "güvenli hayat" konferansı

Yozgat'ta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, ''Güvenlik hizmetlerinde toplumsal duyarlılığın artırılması'' projesi kapsamında maha

Yozgat'ta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, ''Güvenlik hizmetlerinde toplumsal duyarlılığın artırılması'' projesi kapsamında mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Yozgat Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen mahalle toplantılarının 6.'sı Karatepe Mahallesi'nde Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Toplantıya sosyal hizmet uzmanı Emel Ünal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Kadriye Oğuz, Aile Hekimi Dr. Mahmut Karatekin, Emniyet Amiri Volkan Kaplan, Gençlik ve Spor Müdürlüğünden Ferhat Aktaş katıldı. Toplantıda konuşan sosyal hizmet uzmanları aile içi şiddet ve çocuk eğitimi konusunda bilgiler verdi.

Aile Hekimleri Dr. Mahmut Karatekin ve Dr. Kaya Şen, Yozgat'ta gölet ve barajın, çocuklar ve gençler için tehlikeli olduğunu, bu durumun bilinmesine rağmen serinlemek için yüzdüklerine dikkat çekti. Şen, "Kirazlı Göletinde iki çocuk maalesef boğularak yaşamını yitirdi. Bu gibi durumlarla her zaman karşılaşabiliriz. Boğulma olayları ve günlük hayatta karşılanabilecek, zehirlenme, düşme, yaralanma ve bıçak kesikleri gibi konularda her zaman soğukkanlı hareket etmek gerekir." dedi.

Küçük çocukların veya büyüklerin yanlışlıkla içtikleri yakıcı, asit türü içeceklerden zehirlendiklerinde kusturulmaması gerektiğine dikkat çeken Dr. Karatekin, "Çocuklar veya büyüklerin yanlışlıkla yakıcı, asit türü içeceklerden dolayı zehirlendiklerinde genelde bütün aile bireylerinin geleneksel olarak uyguladıkları kusturma yöntemidir. Halk arasında bu gibi zehirlenmelerde kusturularak kurtarılabilir diye yanlış kanı vardır Bu uygulama son derece yanlıştır. Çünkü kusturulma sırasında bu asitler tekrar yemek ve nefes borusuna zarar verebilir. Bu yüzden en kısa sürede acil servise gitmek gerekir." diye konuştu.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Tuncay Çelik, trafik kuralları hakkında bilgi vererek, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresi içerisinde ülke genelinde çok sayıda insanın trafik kazaları sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi. Çelik, emniyet kemerinin olası kazalarda can kaybının önüne geçtiğini belirterek, "Emniyet kemeri kazalarda insanı yüzde 50 oranında korumaktadır. Bu nedenle araçlarımıza bindiğimiz andan itibaren emniyet kemerimizi takalım. Çocuklar için çocuk koltuğu alıp onlarında kemerlerini bağlamamız gerekiyor." uyarısında bulundu.

Emniyet Amiri Volkan Kaplan da asayiş yönünden Yozgat'ın huzur kenti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İlimizin bu huzur ve güven ortamının devam etmesi için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmekteler. Sizler de olası şüphelendiğiniz kişileri Alo 155 Polis İmdat hattını arayarak bizlere bu yönde yardımcı olabilirsiniz. Zaten vatandaşlarımız bu konuda oldukça bilinçli hareket etmekte ve yardımcı olmaktadır. Bu polis halk kaynaşması, dayanışması olduğu sürece ilimizin bu huzur ortamı hep devam edecektir."

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Erdal Özbek, güvenlik hizmetlerine olan toplumsal katkıyı arttırarak, bu hizmetlerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla hazırladıkları proje doğrultusunda Yozgat'ın bütün bu mahallelerinde bu toplantılara devam edeceklerini ifade etti.