Mahallelerde Temizlik Seferberliği

İzmit Belediyesi'nin mahallelerde başlattığı "Temiz bir İzmit için el ele" kampanyası kapsamında Topçular Mahallesi'nde genel temizlik çalışması yapıldı

İzmit Belediyesi'nin mahallelerde başlattığı "Temiz bir İzmit için el ele" kampanyası kapsamında Topçular Mahallesi'nde genel temizlik çalışması yapıldı. Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener ile Topçular Mahallesi Muhtarı Nazhanım Yazar'ın da takip ettiği çalışmada ekipler kapsamlı bir temizlik yaptı. Yol kenarlarındaki yabani otlar biçildi. Süpürge ve yıkama ekipleri yolları yıkayarak temizledi. Mahallenin boş arsalarında biriken çöpler toplandı. Temizlik İşleri Müdürü Şener, vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini söyleyerek, "Yaşanabilir bir kent için, oturduğumuz mahalleler başta olmak üzere tüm çevremizi temiz tutmalıyız. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak ve iyi birer örnek olmak için yapılanları da sahiplenmeliyiz. Tüm halkımızdan bu anlamda kampanyamıza destek bekliyoruz" dedi.
Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı diğer bir ekip, Akçakoca Mahallesi Kolaylı Sokak'ta bulunan çöp evi temizledi. Uzun zamandır kullanılmayan ancak sokak hayvanları ve evsizler tarafından bir çöplüğe dönüşen eski yapının durumu bölge sakinlerini de rahatsız ediyordu. Ekipler kısa sürede temizledikleri eski evi ilaçlayarak dezenfekte ettiler.