Çelik-iş Karabük Şubesi Delegeleri İle Birlikte İstafa Etti

Haziran ayında Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'de yaşanan yetki mücadelesini kazanan Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Yönetimi, yedek ve delege üyeleri ile birlikte istifa etti.

Çelik-iş Karabük Şubesi Delegeleri İle Birlikte İstafa Etti
Yenişehir Büyük Kulüp'te beraberinde Genel Mali Sekreter Mustafa Kemal Can ve Genel Eğitim Sekreteri Ruhi Ayhan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Şenel Oğuz, Çelik-İş Sendikası'da tekrar Karabük'te yeni yapılanmasını, yeniden bir güven tazelenmesini, yeni yol arkadaşlarının belirlenmesini istediklerini söyledi. Oğuz, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Türkiye'de koltuk işgal edenler istifa etmeyi bir yana bırak akıllarına dahi getirecek erdemliği gösterememektedirler. Ama biz çok iyi biliyoruz ki dünyada çok basit olaylara dayalı olarak başarısızlığını gören bakanların, başbakanların istifa etmek gibi fazileti gösterdiklerini görüyoruz. İşte bugün hakikaten bir fazilet örneği gösteren şubemiz dün itibari ile genel merkeze başvurarak, biz Karabük şubemizin ve Çelik-İş Sendikamızın tekrar Karabük'te yeni yapılanmasına, yeniden bir güven tazelenmesini, yeni yol arkadaşlarının belirlenmesini istiyoruz, bunun yolu da bizim istifamızla mümkün olduğunu biliyoruz bu bakımdan genel merkezimize bu istifayı sunmak istiyoruz talebi ile gelmişlerdir. Bizde dün olağan üstü olarak genel merkez yönetimi toplanarak durum değerlendirmesi yapmıştır. Bu değerlendirmeden sonra Karabük şubemizin genel kurulunu oluşturan tüm arkadaşlarımızı toplantıya davet ettik ve bir araya geldik. Kendi aramızda şubemizin bu istemini değerledikten sonra bir oylama yaptık ve oy birliği ile istifa kararını bugün hayata geçirmiş biliyoruz. Elimizde bulunan dosyada şube yönetiminin, yedeklerinin ve diğer organlarının istifaları mevcuttur ve alınmıştır" dedi.
Oğuz, bundan sonraki süreçte şu saatten sonra genel merkez olarak şube yönetimi ataması yapılmayacağını da dile getirerek, "Yenidene delege seçim süreci başlatılacaktır. Ünitelerimizde bundan önce olduğu gibi delege seçimleri ile ilgili gerekli ilanlar yapılacak, gerekli başvurular yapılacak, sandık mahalleri belirlenecek ve önceden olduğu gibi gizli oy açık tasnif sistemine dayalı bir seçim yapılacaktır. Bu seçim genel merkez genel yönetim kurulunun gözetim ve denetiminde yapılacaktır. Yani şube yönetim kurulunu üç tane genel merkez yöneticisi ana tüzük gereği yürütecek. Yapılacak olan delege seçimlerinden sonra genel kurul süreci ile ilgili takvim belirlenecek ve bu takvim kamuoyu ile paylaşılacaktır. Delege seçimlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili yarın genel başkanımız açıklama yapacaktır. Seçim tarihinin genel başkanımız tarafından ilan edilmesinden sonra üç tane genel merkez yöneticisi delege seçimleri ile ilgili yasal olan süreci başlatmış olacaktır" diye konuştu.
MAHKEME SÜRECİ BİTİNCE TİS BAŞLAYACAK
İstifa etmenin kendi kültürlerinde olmadığını, ama Çelik-İş'in kültüründe olduğunu belirten Oğuz, açıklamasını şöyle tamamladı:
"31 Aralık 2010 tarihi itibari ile burada Çelik-İş Sendikası'nın yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi sona ermektedir. Takii mahkeme sonucunda Çelik-İş Sendikası'nın tekrar yetkili kılınmasından sonra yeni dönem toplu iş sözleşmesi müzakereleri başlayacaktır. Ancak, bu sürece kadar Çelik-İş Sendikası gerek genel merkezi ile, yeni oluşacak şube ile ve diğer kadroları ile burada fiilen olacaktır. Artık sözleşme bitti biz Ankara'ya dönüyoruz olmayacaktır. Öteden beni söylediğimiz gibi bu süreç tamamlanıncaya kadar burada tekrar Çelik-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile birlikte bu süreç tamamlanacaktır. Bu tamamlana kadar bütün kurulları ile bütün yetkilileri ile Karabük ve KARDEMİR'de Çelik-İş Sendikası vardır."