Şehit polis için Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, karakolda cinnet getiren polis memuru S.K. tarafından tabancayla vurularak şehit edilen polis memuru Halil Kazan (35) için

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, karakolda cinnet getiren polis memuru S.K. tarafından tabancayla vurularak şehit edilen polis memuru Halil Kazan (35) için Bursa Emniyet Müdürlüğü Acemler hizmet binası önünde tören düzenlendi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın da katıldığı törende şehit polis memuru Kazan'ın eşi Medine, babası Mehmet ve ağabeyi Ahmet Kazan gözyaşlarına boğuldu. Şehit polisin annesi Turhane ve 10 yaşindaki oğlu Bilal ise metanetlerini korudu.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevli 11 yıllık polis memuru Halil Kazan için düzenlenen törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Bursa Vali Vekili Selman Yenigün, Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Pliot Kurmay Albay Vecihi Halil İygin, Garnizon komutan Vekili Albay Ali İnlek, İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, ilçe kaymakamları, bürokratlar ve yargı temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Bursa emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Elim olayda bir meslektaşımızı kaybetmenin, 2 meslektaşımızın da yaralanmasının acısını yaşıyoruz. Vakit geçirilmeden Emniyet Genel Müdürü'müz olaylarla ilgili 2 polis başmüfettişini görevlendirerek idari soruşturma başlattı. Zaten İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma sürüyor. Muhtemelen psikolojik rahatsızlık geçiren bir arkadaşımızın çevreye ateş etmesi sonucu kurşunların şehit polisimize ve diğer iki arkadaşımıza isabet etmesiyle vuku bulan bir olay. Kederli ailesine Allah'tan sabır dilerim." dedi.

Törene katılan şehit polis memuru Halil Kazan'ın eşi Medine Kazan ise ayakta durmakta güçlük çekti. Cenazenin hemen yanına oturtulan genç kadın gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis memurunun babası Mehmet Kazan (65) ile kardeşi Ahmet Kazan'ı (41) ise protokol üyeleri sakinleştirdi. Cenaze törenine şehitin 10 yaşındaki oğlu ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Bilal Kazan ile şehitin annesi Turhane Kazan da katıldı.

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün dua etmesiyle biten törenin ardından Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, şehitin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Emniyet Genel Müdürü Köksal, şehit polis memurunun eşi Medine Kazan'a "Emniyet teşkilatımız hep yanında olacak. Kızım Allah sabır versin. Yalnız değilsin." ifadesini kullandı.

Ardından şehit Kazan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Serçeören köyüne gönderildi. Kazan'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 1999'da polis olan Halil Kazan'ın Çanakkale, Kocaeli, Van İl Emniyet müdürlüklerinin ardından 2009'da İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine atandığı öğrenildi.