450 Ev Hanımına 300 Bin Tl'lik Mikro Kredi

Türkiye'de 2003 yılında, Muğla'da geçen yıl başlayan Mikro Kredi, Muğla'da bugüne kadar 450 ev hanımını üretime kazandırdı

450 Ev Hanımına 300 Bin Tl'lik Mikro Kredi
Türkiye'de 2003 yılında, Muğla'da geçen yıl başlayan Mikro Kredi, Muğla'da bugüne kadar 450 ev hanımını üretime kazandırdı. Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı tarafından yürütülen ve İl Özel İdare bütçesinden kişi başı 700 ila 1200 TL arasında dağıtılan Mikro Kredi dağıtım miktarı 300 bin TL'ye ulaştı.
EV EKONOMİSİNE KATKI
Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, dağıtılan mikro kredilerin nasıl ve ne şekilde değerlendirildiğini görmek amacıyla, Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Muğla Şube Müdürü Nejla Alan ile birlikte Muğla'nın Bayır beldesi ve Akçaova köyünde krediden faydalanan ev hanımlarını ziyaret etti.
Mikro kredi alan bayanların sıkıntılarını dinleyen İl Genel Meclisi Başkanı Köylü, "Mikro kredi ile yakından ilgileniyorum. Kasım ayında da bizim bütçe dönemimiz olduğu için, verilen kredilerin nasıl kullanıldığını yerinde görmek istedim. Verdiğimiz mikro kredilerin onlara hangi konuda çare olduğunu, geri dönüşlerinin nasıl olduğunu, bire bir yerinde görüp meclisteki arkadaşlarımızı da ikna ederek verdiğimiz parayı arttıralım istiyoruz. Zaman çok hızlı ilerliyor ve bu süreçte teknolojide ilerliyor. Bu yüzden işsizlik oranı daha da artıyor. Günümüzde aileden bir kişinin kazandığı para artık yetmiyor. Dolayısı ile kadının da üretimde bir parça yerini alması gerekiyor. Dikiş, nakış, örgü, gibi el işleri ellerinden geliyor. Ev hanımlarımıza mikro Kredi vererek el yaparak ekonomiye katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz " dedi.
1YILDA 450 EV HANIMI FAYDALANDI
Mikro kredi alan üyelerin yanına sürekli gittiklerini belirten Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Muğla Şube Müdürü Nejla Alan, "Mikro kredi projesi 2003 yılında buyana Türkiye'de toplam 47 ilde 68 şubesi ile ihtiyaç duyan bayanlara hizmet veriyor. Yaklaşık 1 yıldır da Muğla'da hizmet veriyor Valilik destekli olan bu projemizde şu ana kadar toplam 450 üyemiz var ve 300 Bin TL kredi dağıttık. Mikro kredi alırken bayanın ne iş yaptığı ve krediyi nerede kullanacağı bizim için çok önemli. İlk başta alacağı kredi 700 lira daha sonra ise bu rakam biraz daha artıyor, ama bu da kişinin aldığı krediyi nerde kullandığına bağlı" dedi.