Hayvan yetiştiricileri de, 'sıfır faizli kredi'den faydalanmak için çözüm yolu arıyor

Hükümetin hayvancılığın geliştirilmesi için uygulamaya soktuğu sıfır faizli kredilerde, Ziraat Bankası'nın arazi teminatı istemesi nedeniyle çok sayıd

Hükümetin hayvancılığın geliştirilmesi için uygulamaya soktuğu sıfır faizli kredilerde, Ziraat Bankası'nın arazi teminatı istemesi nedeniyle çok sayıda üreticinin zor durumda kaldığı belirtildi. Bursa Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, çok sayıda üreticinin kredi alamadığını belirterek sorunun çözümü için müteselsil kefillik sisteminin uygulanmasını istedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ziyaret eden Oran, Türkiye'de yıllardır uygulanan hatalı teşvik politikaları nedeni ile ülke hayvancılığının kan kaybettiğini söyledi.

Hayvancılık çok gerilediği için kırmızı et sıkıntısı yaşandığını dile getiren Oran şöyle devam etti: "Bunun doğal bir sonucu olarak iç piyasada kırmızı et fiyatı yükseldi. Bu durumu dengelemek isteyen hükümetimiz de yurt dışından kasaplık canlı hayvan ithal etmeye başladı. Ama bu geçici bir çözümdür. Bizim önerimiz ülke hayvancılığının yeniden yapılandırılmasıdır. Hükümetimiz bir süre önce 'sıfır faizli kredi' uygulaması başlatarak bu konuda çok önemli ve doğru bir adım attı. Bu bizim söz ettiğimiz yeniden yapılandırmaya çok uyuyor."

Yıldırım Oran, hükümetin bundan sonra doğrudan teşvik yerine 'sıfır faizli kredi' uygulamalarına hız vermesini ve benzer uygulamaların süt üreticileri için de getirilmesini istedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, en kısa sürede birliğe bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi. Yalçın, Oran'ın 'Müteselsil Kefillik' talebini hızla değerlendireceğini söyledi.

Yalcın ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere ülke hayvancılığı gelişmesi için getirecekleri önerileri içeren bir dosya hazırlamasını da istedi.