Hristofyas, BM Genel Sekreterinin üçlü görüşme önerisini reddetti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Dimitris Hristofyas'ı New York'a davet ederek üç

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Dimitris Hristofyas'ı New York'a davet ederek üçlü görüşme önerisini Hristofyas, yoğun programını öne sürerek reddetti.

Rum hükümet sözcüsü Stefanos Stefanu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile yaptığı telefon görüşmesinde, önümüzdeki 15 gün içerisinde New York'ta üçlü görüşme yapılması önerisini Hristofyas'ın yoğun programı nedeniyle kabul etmediğini bildirdi.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Başkanlık Sarayı'nda açıklama yapan Stefanu, Hristofyas'ın önümüzdeki günler içerisinde Brüksel'e gideceğini ve ardından Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Güney Kıbrıs'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini, bu nedenle New York'a gitmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Stefanu, 'Ban'ın Hristofyas'ın yoğun bir programı bulunduğunu anladığı' yanıtını verdiğini de aktardı. Bu konunun gelecekte yeniden gündeme getirilip getirilmeyeceği konusundaki soruya ise Stefanu, "Bu konu geçmişte kaldı." dedi.